Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΕ - ΟΤΕ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/1 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΔΕΡΙΓΝΥ 25) 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ για τις 6 «πρωτοχρονιάτικες» απολύσεις των συναδέλφων στη φύλαξη. Κάνοντας πράξη την απειλή της απέλυσε τους συναδέλφους που δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό της «εθελούσιας» που μόνο εθελούσια δεν ήταν όπως αποδείχθηκε. Με αυτό τον τρόπο η εργοδοσία θέλησε να δείξει ότι αυτή θα είναι η πρακτική που θα ακολουθεί από εδώ και στο εξής κάθε φορά που θα προχωρά σε απόσχιση έργου με ότι αυτό σημαίνει για το σχεδιασμό που έχει με τη δημιουργία θυγατρικών. Ταυτόχρονα, όμως, έδειξε ότι η συνέχεια και η κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους.

Σε αυτό το πλαίσιο και σήμερα, 2/1, οι ταξικές δυνάμεις, συνεχίσαμε, περιφρουρώντας με επιτυχία από νωρίς το πρωί την απεργία στο κτίριο της οδού Αχαρνών. Οι εργαζόμενοι συμμετέχοντας μαζικά στην πολυήμερη απεργιακή μάχη στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην εργοδοσία ότι ο αγώνας για υπογραφή ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω καθώς και η ανάκληση των απολύσεων είναι μονόδρομος.

Μετά από σχεδόν 2 εβδομάδες η απεργία έχει περιέλθει σε πολύ κρίσιμο σημείο. Επιβάλλεται η συνέχεια και η κλιμάκωσή του να αποφασισθεί απο τους ίδιους τους εργαζόμενους. Όπως τονίσαμε από την πρώτη στιγμή μια πολυήμερη απεργία απαιτεί την ενεργό συμμετοχή των εργαζόμενων τόσο στην περιφρούρηση του αγώνα όσο και στις αποφάσεις που τον αφορούν. Για αυτό το λόγο στο αυριανό ΔΣ της ΟΜΕ – ΟΤΕ η ΕΣΚ θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την εξέλιξη του απεργιακού αγώνα με βάση τα 4 σημεία που εξαρχής οριοθετήσαμε ως απαραίτητα για την επιτυχία της απεργίας :

1.     Οργάνωση γενικών συνελεύσεων από κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο. Δηλαδή, κάθε σωματείο να οργανώσει συνελεύσεις των μελών του σε όλη τη χώρα συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Να συζητήσουμε συλλογικά και οργανωμένα τις διεκδικήσεις μας και τον εμπλουτισμό τους. Ο αγώνας, οι διεκδικήσεις, η περιφρούρηση και κλιμάκωση του να γίνουν υπόθεση των εργαζόμενων. Να παρθούν αποφάσεις που θα δεσμεύουν τις διοικήσεις της ΟΜΕ και των συνδικάτων.
2.     Συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΜΕ για το σχεδιασμό των κινητοποιήσεων με βάση τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων
3.     Οργάνωση τόσο πανελλαδικών όσο και κατά τόπους κινητοποιήσεων ενάντια στην εργοδοσία, για να της επιβάλλουμε να καθίσει στο τραπέζι με τους  δικούς μας όρους.
4.     Οι απεργιακές επιτροπές να ενισχυθούν και να φτιαχτούν κι άλλες. Με βάση και την απόφαση της ΟΜΕ καλούμε κάθε εργαζόμενο να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Προτρέπουμε κάθε συνάδελφο που επιθυμεί να συμμετάσχει σε απεργιακή επιτροπή να ενημερώσει την ομοσπονδία (info@ome-ote.gr) και την ΕΣΚ (info@eskote.gr). Να ενημερωθεί η ομοσπονδία για τις επιτροπές που έχουν ήδη συγκροτηθεί.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου σε συγκέντρωση την ώρα της συνεδρίασης του ΔΣ της ΟΜΕ – ΟΤΕ στα γραφεία της ομοσπονδίας (Δεριγνύ 25) αύριο Παρασκευή 3/1 στις 11:00

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια