Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΕ - ΟΤΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/1 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΔΕΡΙΓΝΥ 25) 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ενώ οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ είναι σε απεργιακές κινητοποιήσεις εδώ και σχεδόν 2 εβδομάδες και αναμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα του ΔΣ της ΟΜΕ – ΟΤΕ η πλειοψηφία της ομοσπονδίας, όπως αυτή προέκυψε μετά το έκτακτο συνέδριο (ΣΥΝΕΝΑ (ΠΑΣΚΕ) – ΑΚΕ ΠΑΣΕ (διάσπαση της ΑΚΕ) – ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ) - ΑΣΕ) ετοιμάζεται να τινάξει τα πάντα στον αέρα λειτουργώντας για λογαριασμό της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αυτής που οι εργαζόμενοι ονομάζουν συνδικαλιστική μαφία. Αυτοί που στην καθομιλουμένη λέγονται «πουθενάδες» δεν έχουν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να κινητοποιήσουν εργαζόμενους με αποτέλεσμα στις περιφρουρήσεις να μην είναι ούτε οι εκλεγμένοι τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη 2/1 και την Παρασκευή 3/1 λειτούργησαν σχεδόν όλα τα καταστήματα και σε όλη την Αθήνα υπήρξε περιφρούρηση μόνο στο κτίριο της οδού Αχαρνών και στο κατάστημα στο Χαλάνδρι μετά από πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων (ΕΣΚ, ΣΕΤΗΠ, σωματείο εργαζόμενων στην Cosmote e-Value). Αυτοί οι «πουθενάδες» ετοιμάζονται να βάλουν μπουρλότο στον απεργιακό μας αγώνα για να διατηρήσουν τις θέσεις τους στην εκτελεστικής της ΟΜΕ και στη ΓΣΕΕ. Κοινώς,  η καρεκλομαχία συνεχίζεται ενώ οι εργαζόμενοι αγωνιούν για τη σύμβαση, τις απολύσεις και τις θυγατρικές

Πιο συγκεκριμένα, στο ΔΣ που θα γίνει την Παρασκευή 3/1 πέρα από το ζήτημα της ΣΣΕ έχουν βάλει στην ημερήσια διάταξη τα εξής 2 θέματα:
  • Αγωγή ΠΑΣΕ κατά του κύρους του συνεδρίου της ΟΜΕ
  • Πλήρωση θέσεων εκτελεστικής


Στο ζήτημα της αγωγής κατά του κύρους του συνεδρίου της ΟΜΕ, στην οποία προχώρησε ο πρόεδρος και ο γραμματέας του ΠΑΣΕ χωρίς να έχει αποφασίσει σχετικά κανένα όργανο του σωματείου, ζήτημα που η ΕΣΚ από την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει ότι ναρκοθετεί τη διαδικασία της διεκδίκησης της ΣΣΕ, η πλειοψηφία θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσει! Η διοίκηση, δηλαδή, της ΟΜΕ λέει ότι το συνέδριο από το οποίο εξελέγη είναι παράνομο!

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ αφενός δεν συζητήθηκε τίποτα για την οργάνωση της απεργίας αφετέρου αποφασίστηκε να μην παραιτηθούν γραμματέας και αντιπρόεδρος, παρά το γεγονός ότι είχαν δεσμευθεί να το κάνουν όταν η ΑΚΕ θα ζητούσε να επιστρέψει στην εκτελεστική. Και αυτή η εξέλιξη βάζει εμπόδια στην όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση του αγώνα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Επειδή οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες καλούμε κάθε εργαζόμενο να δώσει το παρών στο ΔΣ της ΟΜΕ – ΟΤΕ την Παρασκευή 3/1 στις 11:00 στα γραφεία της ΟΜΕ (Δεριγνύ 25). Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να παίξουν για μια ακόμη φορά με τον απεργιακό μας αγώνα, με τη διεκδίκηση ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω. Οι εργαζόμενοι απεργούμε εδώ και 2 εβδομάδες αλλά η διοίκηση της ΟΜΕ νοιάζεται για το πως θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ξεπεσμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Ως εδώ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΕ (ΔΕΡΙΓΝΥ 25) ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/1 ΣΤΙΣ 11:00
ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια