Ψέματα μόνο για αίλιναις

Κυκλοφορεί σε διάφορα φασιστοσαιτ (παράδειγμα 1παράδειγμα 2) και σε λογαρισμούς η παρακάτω σύνθεση, που υποτίθεται απεικονίζει πρόσφυγες/μετανάστες (ή λάθρο στην ούγκανη ορολογία) να καλοτρώνε και έναν έλληνα να ψάχνει φαγητό στα σκουπίδια. Μάλιστα ένα από τα δημοσιεύματα που αναδημοσιεύεται σε πολλά site, έχει τίτλο «εις θάνατον αχρείοι» μαρτυρόντας έτσι και το γενικότερο προσανατολισμό του.
Χούμους έχει;
Εκτός από τη γενικότερη σκατοψυχιά του μηνύματος της φωτογραφίας, η σύνθεση της είναι πέρα για πέρα πλαστή, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί πολύ εύκολα.
Η πάνω φωτογραφία, για παράδειγμα, δεν προέρχεται από κάποιο πλουσιοπάροχο συσσίτιο με φαγητά τα οποία τρώνε στα στρατόπεδα που ζουν [κάτω από άθλιες συνθήκες] οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Αντίθετα, αποτελεί μια δράση που οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη (στα πλαίσια του 19ου φεστιβάλ ντοκιμαντέρ), από τον ΟΗΕ, στην οποία 8 σεφ, που είναι μετανάστες στη χώρα μας, μαγειρεύουν φαγητά της πατρίδας τους για να κεράσουν τους έλληνες επισκέπτες. Είναι λοιπόν μια πράξη προσφοράς των προσφύγων/μεταναστών προς τους έλληνες και όχι το αντίθετο.
Στην κάτω φωτο, προφανώς το ότι ο κύριος που ψάχνει τα σκουπίδια είναι έλληνας, το διαπιστώνουμε από την πλάτη του, στην οποία κυριαρχεί το απαστράπτον ελληνικό dna. Εξόν από το dna της πλάτης του, αποκλείεται να είναι ο εικονιζόμενος κάποιος μετανάστης, αφού αυτοί ξέρουν και καλοτρώνε, όπως βλέπουμε και στην πάνω φωτογραφία.
Αν κάτι μας αποδεικνύει η συγκεκριμένη σύνθεση, είναι ότι η φασιστική προπαγάνδα ούτε έξυπνη χρειάζεται να είναι ούτε καλοστημένη για να έχει αποτελέσμα, και αυτό σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει με το κοινό στο οποίο απευθύνεται, τη σκατοψυχία του, και τα εξαρτημένα αντανακλαστικά του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια