12 Σεπτεμβρίου 2013 - Η άναδρη δολοφονική επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα

Γύρω στα μεσάνυχτα της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου 2013, 40 άτομα, με διακριτικά Χρυσής Αυγής μεταξύ των οποίων γνωστά άτομα στην περιοχή όπως  ταυτοποιήθηκαν από τον Σ.Πουλικογιάννη πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, εκαναν δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ. 9 τραυματίες στελέγχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο

"Ύπουλη και δολοφονική επίθεση , με μανία που δείχνει ότι ήθελαν νεκρό, εξαπέλυσαν χτες αργά το βράδυ χρυσαυγίτες στο Πέραμα, σε βάρος συνεργείου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκανε αφισοκόλληση για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Τα φασιστοειδή έστησαν ενέδρα μέσα στο σκοτάδι και επιτέθηκαν στους κομμουνιστές στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, λίγα μόλις μέτρα από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης" έγραφε ο Ριζοσπάστης στην έκδοση της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου και συνέχιζε :

"Ο τρόπος που έδρασαν και τα εργαλεία της επίθεσης παραπέμπουν σε τακτικές μαφίας: Με αυτοκίνητα και μηχανάκια, βγήκαν από τα γύρω στενά και ύπουλα επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα. Με τα ίδια εργαλεία ξέσπασαν τη μανία τους και στα αυτοκίνητα του συνεργείου της αφισοκόλλησης, με αποτέλεσμα, εκτός από τα σπασμένα τζάμια, να προκαλέσουν ακόμα και τρύπες στις λαμαρίνες!

Οι χρυσαυγίτες ήταν περισσότεροι από 30 και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, άλλοι με κράνη και άλλοι με μπλούζες. Ορισμένοι από αυτούς, όπως και ο επικεφαλής τους, φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής . Από τα μέλη του ΚΚΕ και άλλους αυτόπτες μάρτυρες ως επικεφαλής της ομάδας των τραμπούκων αναγνωρίστηκε ο γνωστός χρυσαυγίτης του Περάματος, Πανταζής. Αναγνωρίστηκε επίσης ο χρυσαυγίτης Καστρινός.

Ο απολογισμός της μαφιόζικης επίθεσης ήταν εφτά τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όλοι στελέχη του ΚΚΕ . Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης. Είναι φανερό ότι η δράση του ΚΚΕ στην περιοχή και η επιρροή του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου στους μεταλλεργάτες της Ζώνης ήταν το κίνητρο της επίθεσης από τα μαντρόσκυλα της μεγαλοεργοδοσίας. Λίγες βδομάδες πριν, με βίντεο που γύρισαν «εν κρυπτώ» στη Ζώνη, είχαν εξαπολύσει ανοιχτά απειλές σε βάρος του ταξικού συνδικάτου και στελεχών του ΠΑΜΕ."

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι οι χρυσαυγίτες ήθελαν νεκρούς.


Αμέσως σήμανε συναγερμός. Αργά τη νύχτα, έγινε μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Περάματος και ενημέρωση στα μαγαζιά που ήταν ανοιχτά εκείνη την ώρα. 



Όπως τόνισε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ , η δολοφονική επίθεση «επιβεβαιώνει το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής , που στόχο έχει μόνιμα το ΚΚΕ γιατί παλεύει για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά και θρέφει το φασισμό και το ναζισμό. Η επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ , που ανάμεσά τους ήταν και στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που η δράση τους αποτελεί καρφί στο μάτι της εργοδοσίας, επιβεβαιώνει το ρόλο τους ως τσιράκια του συστήματος».

Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές, ενώ μέχρι το βράδυ της Παρασκευής (13 Σεπτεμβρίου) είχαν ταυτοποιηθεί 5 - 6 άτομα τα οποία αναζητούνταν. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ρόπαλο με καρφιά που εντοπίστηκε στον τόπο της επίθεσης βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα που ανήκει σε άτομο το οποίο είχε συλληφθεί παλιότερα στο Πέραμα για επίθεση σε βάρος μεταναστών που διατηρούσαν κατάστημα στην ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι.

Με ανακοινώσεις τους κατήγγειλαν την επίθεση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Ελληνες, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Χριστιανική Δημοκρατία, ΚΕΕΡΦΑ κ.ά. και πλήθος συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων.



Προηγήθηκαν ανοιχτές απειλές

Οι χρυσαυγίτες έχουν φανερώσει τις προθέσεις τους και ποιους προσκυνούν με κάθε μέσο και τρόπο εδώ και καιρό. Ενδεικτικά:

Την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013 κλιμάκιο χρυσαυγιτών βουλευτών και συγκεκριμένα οι Γ. Λαγός, Ηλ. Παναγιώταρος, Ν. Μίχος, συνοδευόμενοι από κρανοφόρους τραμπούκους, εμφανίστηκαν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και χώθηκαν σε μια καντίνα, για να συνομιλήσουν με μια ομαδούλα φασιστοειδών της περιοχής. Διακήρυξαν όλοι τους ότι πάνε «μαζί με τους εφοπλιστές μας, γιατί από κει πέρα εξαρτιόμαστε». Επίσης, ότι «έφυγαν βαπόρια γιατί έγιναν απεργίες», επιχειρηματολογία ίδια ακριβώς με αυτήν της Ενωσης Εφοπλιστών.

Ακολούθως, ίδιοι μπράβοι των αφεντικών τους, ξεκίνησαν και τις ευθείες απειλές. Π.χ. ο Γ. Λαγός: «(...) Θα ήμασταν εδώ αν αντιμετωπίζατε πρόβλημα με το ΠΑΜΕ, να έρθουμε εδώ μαζί σας και να είμαστε απέναντί τους, θα είχατε τη βοήθειά μας (...) Οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ (...) θα εξαφανιστούν από δω πέρα μέσα». Ο Ν. Μίχος: «Το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται ΠΑΜΕ». Κι ο Ηλ. Παναγιώταρος: «Το απόστημα που υπάρχει εδώ (...) το ΠΑΜΕ (...) πολύ σύντομα θα τελειώσει».

Κάποια άλλα γνωστά στην περιοχή και στους εργάτες της Ζώνης φασιστοειδή, που ήταν στη μάζωξη, έλεγαν: «Να πάμε στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά (...) Να πάμε στη φωλιά του κούκου, να την ξεριζώσουμε (...) Να καλέσουμε τον κόσμο μας εκεί». Για να πάρουν τις ανάλογες διαβεβαιώσεις από τους βουλευτές τους, π.χ. τον Γ. Λαγό, ότι «εμείς θα είμαστε εκεί»...

Θυμίζουμε ότι τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής , τον Ιούνη του 2012, είχαν κάνει δολοφονική επίθεση εναντίον μεταναστών που ζουν στο Πέραμα στις 3 τα ξημερώματα και είχαν τραυματίσει σοβαρά Αιγύπτιους εργάτες που διατηρούσαν ιχθυοπωλείο στην περιοχή. Δύο μέρες νωρίτερα ο Λαγός σε ομιλία του σε καφετέρια της περιοχής (λέγεται ότι ανήκει σε εργολάβο της Ζώνης) προειδοποιούσε τους Αιγύπτιους εργάτες ότι «θα δίνουν πλέον λόγο» στη Χρυσή Αυγή ...


Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου με μαζικές εξορμήσεις από άκρη σε άκρη του Περάματος, σε σχολεία, τόπους δουλειάς και καταστήματα, με τις ντουντούκες να «οργώνουν» τις εργατογειτονιές, οι δυνάμεις της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ και η ΚΝΕ έδωσαν από νωρίς το πρωί την απάντηση που αρμόζει στα φασιστοειδή.

Η αντιδράσεις των κομμουνιστών και του λαού του Περάματος κορυφώθηκαν το απόγευμα, με μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων, όπου μίλησε ο Βαγγέλης Μαρούπας, Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ . Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.



Ο Βαγγέλης Μαρούπας στην ομιλία του ανάμεσα σε άλλα τόνισε:

«Τζάμπα καρτεράνε τους κομμουνιστές να λυγίσουμε. Χάνουν το χρόνο τους. Ούτε τα διπλώσαμε ποτέ, ούτε τώρα θα τα διπλώσουμε. Ισα ίσα, πιο αποφασιστικά, πιο δυνατά, πιο επίμονα, ατσαλωμένοι, θα συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει. Στην πάλη για να βρούνε δικαίωση οι πόθοι και οι ανάγκες του λαού μας, για την εργατική - λαϊκή εξουσία.

Η βρώμικη επίθεση απ' τους φασίστες επιβεβαιώνει και στον πιο αδαή ότι η Χρυσή Αυγή είναι τσιράκι του συστήματος, είναι γιουσουφάκι των εργοδοτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Και είναι τσιράκι τους επειδή σηκώνει χέρι σ' αυτούς που αγωνίζονται. Σήκωσε το χέρι απέναντι στο ΚΚΕ , που ήταν, είναι και θα είναι στην πρωτοπορία των εργατικών αγώνων. Σήκωσε το χέρι απέναντι στο κόμμα που σήμερα παλεύει στην πρώτη γραμμή για το δικαίωμα στη δουλειά, για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, για το δικαίωμα στην Υγεία, στην Παιδεία, στη στέγη.

Αποδεικνύεται ότι η Χρυσή Αυγή έχει άσβεστο μίσος για εκείνους που αγωνίζονται. Σήκωσε το χέρι στους κομμουνιστές και, μάλιστα, ανάμεσα σ' αυτούς, χτύπησαν μέλη του ΚΚΕ που είναι στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος στη Ζώνη. Αυτή τους η πράξη, αυτή η μαφιόζικου τύπου επίθεση , γεμίζει οργή και αγανάκτηση κάθε τίμιο εργάτη, κάθε λαϊκό άνθρωπο. Γεμίζει οργή και αγανάκτηση κάθε εργατικό - λαϊκό σπίτι στο Πέραμα. Γιατί σ' αυτήν εδώ την εργατούπολη ο λαός έχει πείρα, έχει μνήμη, ξέρει τους αγώνες των κομμουνιστών, τους αγώνες των ταξικών δυνάμεων.

Ξέρει ότι η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη αν δεν πάλευαν οι κομμουνιστές και οι ταξικές δυνάμεις, όλα αυτά τα χρόνια. Το ΚΚΕ , οι κομμουνιστές με τη δράση τους μέσα από τα συνδικάτα δίνουν μάχες για δουλειά με δικαιώματα, για μεροκάματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργατών και όχι του κεφαλαίου. Εχουν δώσει μάχες για την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, για να μη θρηνούν και άλλα θύματα οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Εδωσαν και δίνουν μάχες για να παίρνουν κουράγιο οι άνεργοι, οι φτωχοί, αυτοί που τους τσακίζει η αντεργατική πολιτική. Με εκδηλώσεις αλληλεγγύης, με πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς, στις διακοπές του ρεύματος.

Αυτά, τόσα και άλλα τόσα, παρά τις αδυναμίες και τις ελλείψεις, έχουν στο ενεργητικό τους οι κομμουνιστές. Οποιος κι αν είναι ο συσχετισμός δύναμης, ακόμα και αν είναι πολύ αρνητικός, το ΚΚΕ ποτέ δε δίστασε και ποτέ δε θα διστάσει να αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις με αυταπάρνηση, με αυτοθυσία, χωρίς να λογαριάζει κανέναν κόπο, χωρίς να λυγίζει μπροστά σε οποιαδήποτε δυσκολία, στην πάλη για το δίκιο του λαού, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτοί, όμως, οι θρασύδειλοι και άνανδροι, όπως έδειξε και ο τρόπος που χτυπήσανε, αυτοί οι φασίστες της Χρυσής Αυγής , τι έχουν άραγε να παρουσιάσουν και να πούνε στο λαό του Περάματος, στο λαό κάθε εργατικής γειτονιάς;
[...]

Επιβεβαιώνεται ότι, πέρα από απόγονοι των Χιτών και των ταγματασφαλιτών, είναι ψεύτες και δειλοί. Αυτά τα παλικάρια της φακής, το μόνο που κατάφεραν με την επίθεση στο ΚΚΕ είναι να κάνουν μια τρύπα στο νερό. Πίστευαν ότι θα μας τρομοκρατούσαν, ότι θα λουφάζαμε, ότι θα φοβόμασταν. Το σχέδιό τους όμως έμεινε άπραγο. Το ΚΚΕ έχει ρίζες στο λαό. Το αποδεικνύει και η απάντηση που πήρε η επίθεση από το λαό του Περάματος, η επίθεση στους κομμουνιστές, η καθολική καταδίκη της δολοφονικής απόπειρας από τους χρυσαυγίτες, η καθολική εκτίμηση που υπάρχει στο Κόμμα και στο ΠΑΜΕ.

Την ίδια στιγμή, όλες αυτές τις ώρες, τα μαντρόσκυλα της Χρυσής Αυγής είναι κρυμμένα στα λαγούμια τους. Γιατί σήμερα και πάντα, οι κομμουνιστές είναι αυτοί που μπορούν και κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά, περήφανα μέσα στον κόσμο, ενώ οι χρυσαυγίτες προσπαθούν όπως πάντα να καμουφλάρονται μέσα στο βαθύ σκοτάδι.

Καλούμε το λαό μας, την εργατική τάξη πρώτα απ' όλα, να δείξει αφοβία απέναντι στους χρυσαυγίτες. Δεν πρόκειται παρά για τραμπούκους, για θρασίμια που χτυπάνε και κρύβονται. Το κίνημα έχει τη δύναμη να τους απομονώσει, να μην μπορούν να σταθούν πουθενά, να μην τους χωράει ο τόπος. Πρώτα απ' όλα τα συνδικάτα, οι εργάτες ενωμένοι να τους απομονώσουν, να τους πετάνε έξω από τα εργοστάσια, αν έστω σκέφτονται να περάσουν από εκεί. Να τους πετάνε έξω από τα καράβια, έξω από τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Δεν έχουνε καμιά δουλειά με τους εργάτες. Αυτοί παλεύουν για να μεγαλώσει η εκμετάλλευση. Εμείς παλεύουμε για να καταργηθεί η εκμετάλλευση. Να τους απομονώσει η νεολαία, γιατί το μέλλον που της υπόσχονται είναι συνθήκες δουλειάς αλά Μανωλάδα. Δεν μπορεί να είναι αυτό το μέλλον της νεολαίας. Εξω λοιπόν οι χρυσαυγίτες και από τα σχολεία και από τις σχολές. Να φύγουν από τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, να μην τους χωράει ο τόπος, να νιώσουν παντού ανεπιθύμητοι».

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, δήλωσε στον «Ριζοσπάστη»: «Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τρομοκρατηθούμε από τέτοιες επιθέσεις . Το ταξικό κίνημα θα τους κόψει τα χέρια. Οι κομμουνιστές είναι παντός καιρού και το έχουμε αποδείξει στην 95χρονη ιστορία μας. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι ένα τσούρμο τραμπούκων θα μας τρομάξει. Με κάθε παρόμοιο περιστατικό πεισμώνουμε περισσότερο για να ανεβάσουμε ποιοτικά και ποσοτικά τη δράση μας στο κίνημα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα μπούμε μπροστά με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και περισσότερα επιχειρήματα να αποκαλύψουμε το ρόλο αυτού του ναζιστικού μορφώματος. Θα δράσουμε με κάθε τρόπο για να κάνουμε υπόθεση των εργαζομένων, συνολικά του λαϊκού κινήματος την απομόνωση των φασιστοειδών. Όρος απαράβατος για να γίνει αυτό, είναι η ανασύνταξη του κινήματος και όλα τα σφυριά μας βαράνε εκεί».



Η δίκη

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η εκδίκαση της επίθεσης εναντίων των μελών του ΚΚΕ άρχισε 6 χρόνια μετά τα γεγονότα (11 Σεπτεμβρίου 2019)!!! Ο Κυριάκος Αντωνακόπουλος, πρώτος κατηγορούμενος που ανέβηκε στο βήμα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την επίθεση που είχαν δεχθεί αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 -μία βδομάδα πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα- από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, όπως αναφέρει η δικογραφία, είπε στο δικαστήριο πως οι δύο πλευρές συναντήθηκαν τυχαία (!!!) και συνεπλάκησαν και πως ο ίδιος πήγε να τους χωρίσει.


Βαφτίζοντας τη δολοφονική επίθεση, τυχαία συνάντηση σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει το τομάρι του.

Ο Αντωνακόπουλος ισχυρίστηκε ότι η «συμπλοκή» σχετίζονταν με την επικείμενη, τότε, ίδρυση σωματείου της Χρυσής Αυγής στην Ζώνη, που έπληττε τα συμφέροντα του ΚΚΕ γιατί «είχε τραβήξει το 90% των εργαζομένων». Κατά τον κατηγορούμενο, όλα έγιναν εντελώς τυχαία, ενώ στη «συμπλοκή» συμμετείχαν «50 συνάδελφοι και από τις δύο πλευρές. Περίπου 15 από τη Χρυσή Αυγή και γύρω στους 30 από την άλλη πλευρά ... που τσακώνονταν στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Δημοκρατίας»

Ο ίδιος όπως είπε δεν συμμετείχε αλλά απλώς άκουσε φασαρία (το μέγεθος της "φασαρίας" το αποδεικνύουν οι φωτογραφίες), από ένα καφέ που καθόταν, και πήγε να δει τι συμβαίνει. «Δεν πήγα πουθενά ως ροπαλοφόρος, ως κουκουλοφόρος ή ως Σούπερμαν. Δεν είχα σχέση με τη Χρυσή Αυγή, μου τράβηξαν την προσοχή μόνο με τις δηλώσεις των βουλευτών σε εκδήλωση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη το 2012 και τους είχα ψηφίσει στις εκλογές» ανέφερε ο Αντωνακόπουλος. 

Συνεχίζοντας την απολογία του, υποστήριξε πως όταν είδε ότι επρόκειτο για συναδέλφους του εργαζόμενους στη Ζώνη, τους είπε: «Τι κάνετε; Συνάδελφοι είμαστε».

«Χαμός γινόταν. Μπήκα να τους χωρίσω ... Έπεφτε ξύλο, γινόταν φασαρία... Τελικά έφαγα ξύλο, κάποιον βάρεσα σίγουρα, και μετά έφυγα. Υπήρχαν κάποιοι με κουκούλες και κράνη και από τις δυο πλευρές, άλλοι κρατούσαν σημαίες, ελληνικές και άλλοι του ΠΑΜΕ», κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε πως εκείνο το βράδυ, η «συνάντηση» αυτή έγινε τυχαία αν και από τα αναγνωστέα της δικογραφίας φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή του Γιάννη Λαγού στην οργάνωση της επίθεσης, αλλά και απολύτως οργανωμένο σχέδιο δράσης με στόχο τον αιφνιδιασμό των αφισοκολλητών.

Στην υπόθεση της επίθεσης είναι κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και κατά συρροή, διατάραξη κοινής ειρήνης με καλυμμένα ή αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, κα, πλην του Αντωνακόπουλου και οι Αναστάσιος Πανταζής, Χρήστος- Αντώνιος Χατζηδάκης και Ιωάννης Καστρινός.

Η δικογραφία

Σύμφωνα με την δικογραφία, ομάδα περίπου 50 χρυσαυγιτών από τις οργανώσεις Περάματος, Νίκαιας και Σαλαμίνας στις 12-9-2013 «και περί ώρα 23.50» κατέβηκαν στην είσοδο των Ναυπηγείων Παπίλα από δύο κάθετους δρόμους, χωρισμένοι σε δύο ομάδες.

Αφού αρχικά έκλεισαν την κυκλοφορία στο οδόστρωμα, περικύκλωσαν και εγκλώβισαν τα μέλη του ΚΚΕ και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν, αρχικά, με μεγάλες πέτρες, που εκσφενδόνιζαν νεαρά παιδιά πιθανόν μαθητές, που ήσαν στα μετόπισθεν, ώστε να μην μπορούν να αντιδράσουν και να είναι πιο ευάλωτοι στην κύρια επίθεση που επακολούθησε με στυλιάρια, ρόπαλα, λοστούς κλπ.

Μετά από συγκεκριμένο χρόνο, που δεν ήταν παραπάνω από πέντε (5) λεπτά της ώρας, ο κατηγορούμενος Χρήστος-Αντώνιος Χατζηδάκης φέρεται να έδωσε το παράγγελμα της λήξης της επίθεσης: «Τέλος, πάμε να φύγουμε, βρώμισε. Το Πέραμα εδώ», οπότε όλα τα μέλη της Χρυσή Αυγής, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά, όπως είχαν έρθει.

Οι κατηγορούμενοι Αναστάσιος Πανταζής, Χρήστος Χατζηδάκης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος και Ιωάννης Καστρινός συμμετείχαν, σύμφωνα με τη δικογραφία, στην ομάδα των 50 περίπου ατόμων από τις οργανώσεις της Χρυσής Αυγής σε Πέραμα, Νίκαια και Σαλαμίνα, με επικεφαλής το φερόμενο ως μέλος του Πενταμελούς Συμβουλίου της Τοπικής Οργάνωσης της ΧΑ στο Πέραμα, Αν. Πανταζή.

Πηγή: rizospastis.gr, alfavita.gr, cnn.gr, newsbeast.gr, 902.gr


το βρήκαμε εδώ