«Συγγνώμη» από τους καταναλωτές ζητά η Apple

Συγγνώμη από τους καταναλωτές αναγκάστηκε να ζητήσει ο κολοσσός της Silicon Valley, Apple, μετά τις επικρίσεις αλλά και τις μυνήσεις που κατέθεσαν ορισμένοι ιδιοκτήτες παλαιότερων μοντέλων iPhone μετά την παραδοχή πς επιβραδύνει σκόπιμα την λειτουργία των παλιών μοντέλων. 
Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία παραδέχτηκε δημοσίως ότι αναγκάζεται να επιβραδύνει τις πολυκαιρισμένες μπαταρίες των κινητών τηλεφώνων της, ώστε να αποφύγει αναπάντεχες διακοπές λειτουργίες αφού δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις σύγχρονες αναβαθμίσεις λειτουργικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί χρήστες εδώ και χρόνια είχαν υποψίες ότι η εταιρεία επιβραδύνει σκόπιμα την λειτουργία των παλαιότερων μοντέλων, μέσω κατάλληλων αλλαγών στο λειτουργικό σύστημα iOS των συσκευών, προκειμένου να τους «σπρώξει» σε νεότερα τηλέφωνα. Αυτός ήταν και ο λόγος που πολλοί εξ αυτών έκαναν λόγο για δόλο τονίζοντας ότι η εταιρεία με τον τρόπο αυτό «ενθαρρύνει» τους χρήστες να αγοράσουν τα πιο σύγχρονα μοντέλα της. Μέσα σε μια εβδομάδα είχαν κατατεθεί οκτώ αγωγές σε διάφορα ομοσπονδιακά δικαστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών, συγκεκριμένα σε Καλιφόρνια, Νέα Υόρκη και Ιλλινόις, αλλά και εκτός Αμερικανικών Συνόρων όπως στο Ισραήλ και στη Γαλλία
Μετά από μια βδομάδα σιωπής από πλευράς της εταιρείας και «κινητοποίηση» από πλευράς των καταναλωτών, η Αpple αποφάσισε να ζητήσει συγγνώμη και να λάβει τα μέτρα της για το μέλλον.
«Γνωρίζουμε ότι μερικοί αισθάνεστε πως η Apple σας πρόδωσε. Ζητάμε συγγνώμη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Όπως δήλωσε, λαμβάνει μέτρα, ώστε «να καθησυχάσει τις ανησυχίες των πελατών, να επιβραβεύσει την αφοσίωση τους και να επανακτήσει την εμπιστοσύνη οποιουδήποτε μπορεί να αμφέβαλε για τις προθέσεις της Apple».
Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία θα αντικαταστήσει τις μπαταρίες λιθίου των παλαιότερων συσκευών της με χαμηλότερο κόστος για τους πελάτες της. Η τιμή της νέας μπαταρίας για μια εκτός εγγύησης συσκευή μειώνεται από 79 σε 29 δολάρια για κάθε χρήστη με iPhone 6 ή παλαιότερο μοντέλο.
Επιπλέον, ενημέρωσε τους χρήστες της ότι εντός της νέας χρονιάς θα κυκλοφορήσει μια αναβάθμιση στο λειτουργικό ή οποία θα επιτρέπει στον χρήστη να τσεκάρει τον τρόπο λειτουργίας της μπαταρίας και να βλέπει κατά πόσο αυτή θα επηρεάζει την ταχύτητα του τηλεφώνου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια