Φόβος για όλα!

Φόβος όταν χτυπάει το τηλέφωνο! Φόβος όταν δεν χτυπάει το τηλέφωνο! Φόβος όταν χτυπάει το θυροτηλέφωνο! Φόβος όταν δεν χτυπάει το θυροτηλέφωνο! Φόβος όταν χτυπάει η πόρτα! Φόβος όταν δεν χτυπάει η πόρτα! Φόβος όταν ακούγονται φωνές! Φόβος όταν πέφτει νεκρική σιγή! Φόβος στο φως της ημέρας! Φόβος στο βαθύ σκοτάδι της νύχτας! Φόβος την ημέρα για τους χωροφύλακες, τους δικαστές, τις τράπεζες, τις εφορίες, τους δικαστικούς κλητήρες! Φόβος την νύχτα για τους εφιάλτες με τα φαντάσματα των χωροφυλάκων, των δικαστών, των τραπεζών, των εφοριών, των δικαστικών κλητήρων! Φόβος παντού και πάντα!
Φόβος να ζήσεις, φόβος να πεθάνεις! Φόβος να φωνάξεις, φόβος να σωπάσεις! Φόβος να παλέψεις, φόβος να παραδοθείς! Φόβος να περπατήσεις, φόβος να μείνεις ακίνητος! Φόβος να κατέβεις από το κρεβάτι, φόβος να μείνεις στο κρεβάτι! Φόβος μήπως χάσεις τα όσα σου έχουν απομείνει ακόμα κι αν αυτά που σου έχουν απομείνει είναι μόνο τα χρέη σου προς τις τράπεζες και το δημόσιο!
Φόβος! Ένας απέραντος φόβος! Φόβος που τον είχαν βαφτίσει ελπίδα! Κι όσο μεγάλη ήταν η ελπίδα τόσο μεγαλύτερος κι ο φόβος, αφού τα μεγάλα όνειρα έγιναν μεγάλοι εφιάλτες! Σου λένε κιόλας ότι ήταν επιλογή σου να φοβάσαι και μάλιστα συνηγόρησες σ’ αυτό! Σε κατηγορούν γιατί σου έταξαν εμβόλιο για να γίνεις καλά και σου κάρφωσαν την ηρωίνη για να ζήσεις, όσο θα ζήσεις, μέσα στην μαστούρα και στο φόβο!
Πρώτη φορά τόσο φοβερά!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια