H έξοδο στις αγορές......

Γράφει Active citizen cris
Όταν έχεις μια χώρα (πτωχευμένη) που εδώ και 8 χρόνια η οικονομία της βρίσκεται σε ύφεση (ο πλούτος μειώνεται ή το καλύτερο αδυνατεί να παράξει νέο πλούτο) μία έξοδο στις αγορές σημαίνει παίρνω δανεικά για να πληρώσω δανεικά με πολύ μεγάλο κόστος. Στην ουσία δανείζεσαι για να κλείνεις μαύρες τρύπες και σε καμία περίπτωση δεν είναι ζεστό χρήμα που θα πέσει στην αγορά για την λεγόμενη επανεκκίνηση της οικονομίας.
-Έξοδος στις αγορές επί Σαμαρά.
Άντλησε (ομόλογα 2014-2019) περίπου 3 δις με επιτόκιο 4,95% ήτοι 150 εκατομμύρια ευρώ ετήσια επιβάρυνση με τόκους. Το τι αντίκτυπο στους Έλληνες πολίτες είχε εκείνη η έξοδος στις αγορές το έχουμε βιώσει όλοι.
-Έξοδος στις αγορές επί Τσίπρα.
Στην ουσία είναι η μετακύλιση των ομολόγων Σαμαρά για μια ακόμα τετραετία. (2019-2022) Φαίνεται ότι αντλεί 3 δις, ίσα ίσα για την μετακύλιση του ομολόγου Σαμαρά, από τις αγορές (ποιες τελικά είναι αυτές οι αγορές που όλα τα κράτη του πλανήτη χρωστούν πάνω από 200 τρις ?) με επιτόκιο 4,625 % ήτοι συνολική ετήσια επιβάρυνση περί τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Το τι αντίκτυπο θα έχει στους Έλληνες πολίτες κι αυτή η έξοδος στις αγορές δεν την ξέρουμε απλά μπορούμε να την υποψιαστούμε.......
και η ζωή συνεχίζεται .................... μέχρι την επόμενη έξοδο στις αγορές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια