ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ Κου ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΚΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΗΡΕΤΕI

Γράφει ο Σαββίδης Παναγιώτης


Όταν σε περιόδους έκτακτης ανάγκης όπως αυτή που περνάμε με τον «Κορονοιό» ο θεματοφύλακας προστασίας της δημόσιας υγείας, το δημόσιο σύστημα υγείας, για να λειτουργήσει σωστά και αποτελέσματα επαφίεται στην προσφορά του καθενός, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

Το πρώτο που πρέπει να διασφαλιστεί είναι η προστασία των υγειονομικών, των ανθρώπων, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία.

Αυτή είναι υποχρέωση του κράτους και των κυβερνώντων κάτι που έχουν κρύψει επιμελώς κάτω από τα χαλάκι της «ατομικής ευθύνης», με αποτέλεσμα τα «μέσα» που έχουν οι υγειονομικοί για να δώσουν την μάχη να είναι πολύ λίγα μέχρι ανύπαρκτα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βλέπουμε ένα μεγάλο αριθμό αυτών των ανθρώπων να έχουν νοσήσει από τον «Koρονοιό»

Αυτή η γύμνια δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από δωρεές βουλευτών που αυτοδιαφημίζονται με δελτία τύπου που στέλνουν, αλλά με την συμβολή τους στην διαμόρφωση πολιτικών που προάγουν το δημόσιο αγαθό της υγείας.

Ο κύριος Μπαραλιάκος και ο κάθε βουλευτής ψηφίζονται για να στηρίξουν κάποια πολιτική στην βάση αρχών και ιδεολογίας και για αυτό πρέπει να κριθούν.

Αν ήθελε να κάνει δωρεές ο κύριος Μπαραλιάκος ας τις έκανε χωρίς τυμπανοκρουσίες και αυτοπροβολή, αλλιώς ας έβαζε υποψηφιότητα για κάποιο σύλλογο ή εθελοντική ομάδα και όχι να εξωραΐζει την αντιλαϊκή πολιτική του κόμματος του με τέτοιες μεθόδους και πρακτικές.

Ο βουλευτής της ΝΔ κύριος Μπαραλιάκος ανήκει σε ένα κόμμα που στελέχη του καμώνονται ότι έκλεισαν δημόσια νοσοκομεία και απέλυσαν υγειονομικούς, ότι η υγεία δεν πρέπει να αποτελεί δημόσιο - κοινωνικό αγαθό και να παρέχεται δωρεάν σε όλους, αλλά να είναι πεδίο επιχειρηματικής δράσης και κερδοφορίας.

Τις συνέπειες αυτών των επιλογών τις πληρώνουμε σήμερα με τον χειρότερο τρόπο με γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, συνολικά όλο το προσωπικό στον κλάδο της υγείας, να κάνουν συνεχώς εκκλήσεις για στήριξη και βοήθεια, αφού οι ελλείψεις και τα κενά που υπάρχουν από τις περικοπές και τις υποχρηματοδοτήσεις όλων των αστικών κυβερνήσεων τους κάνουν ευάλωτους και αδύναμους στην μάχη που δίνουν με τον «Κορονοιό».

Παρόλα αυτά οι υγειονομικοί όλης της χώρας δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα με όρους αυταπάρνησης, παρέχοντας μαχητικά τις υπηρεσίες τους, για να σώσουν ανθρώπους που κινδυνεύουν από τον ιό.

Επίσης βρίσκονται και στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων, δεν κλείνουν την φωνή τους όπως θέλει η κυβέρνηση και πίσω από τις μάσκες που φοράνε απαιτούν.

Να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) με πλήρες προσωπικό. Προσλήψεις τώρα και να καλυφτούν όλα τα κενά που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας. Επίταξη τώρα όλων των ιδιωτικών μονάδων υγείας και να έρθουν κάτω από τον κρατικό έλεγχο και σχεδιασμό. Αποσυμφόρηση των νοσοκομείων με 24ωρη λειτουργία των πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας στελεχωμένο με το ανάλογο προσωπικό.

Ο λαός δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρώσει και αυτή την κρίση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια