Μετά το 50% των μισθών από τους βουλευτές ο Μητσοτάκης θα το ζητήσει και από τους δημοσίους υπαλλήλους;

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνθηκε πριν λίγη ώρα στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στους υπουργούς και στους υφυπουργούς, όχι μέσω της κανονικής οδού αλλά με ανάρτησή του στο twitter, ζητώντας να δώσουν τους επόμενους δύο μήνες το 50% των μισθών τους ως συμβολή στην καταπολέμηση του κοροναϊού. Τα χρήματα αυτά, όπως έγραψε ο πρωθυπουργός στο twitter, θα κατατεθούν σε ειδικό λογαριασμό για την καταπολέμηση του κοροναϊού.
Δεν θα σχολιάσουμε καθόλου τον προπαγανδιστικό τρόπο με τον οποίον ο κύριος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους βουλευτές του, στους υπουργούς του και στους υφυπουργούς του αυτοδιαφημίζοντας τον εαυτό του. Θα σταθούμε όμως στην ουσία. Άραγε η πρωτοβουλία του είναι συμβολική, όπως λέει στο μήνυμά του, ή σκοπεύει κάπου; Άραγε θα μείνει ο κύριος πρωθυπουργός στην έκκλησή του και προς τα άλλα κόμματα να ακολουθήσουν την πρωτοβουλία του ή θα προχωρήσει παραπέρα;
Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι ο κύριος Μητσοτάκης δεν θα απλωθεί στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά με βάση την απάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ότι «με τα δεδομένα που έχουμε, δεν υπάρχει στο τραπέζι και δεν τίθεται ζήτημα μείωσης των αποδοχών στο Δημόσιο, όμως ουδείς ξέρει πότε θα τελειώσει η κρίση και ποια μέτρα θα απαιτηθούν», η αισιοδοξία μας μπορεί να φαντάζει και ως φαντασιοπληξία. Άντε να δούμε τι θα δούμε.
ΥΓ1. Φανταζόμαστε ότι αν ήθελε να κάνει μία συμβολική κίνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κατέθετε ο ίδιος τον μισό μισθό του. Είναι σίγουρο πως θα τον ακολουθούσαν πολλοί βουλευτές του, αν όχι όλοι, και πολλοί βουλευτές των άλλων κομμάτων, αν όχι όλοι. Η συμβολική του κίνηση ήταν όμως να ζητήσει από τους άλλους, πράγμα που δεν το λες και τόσο συμβολικό, γιατί άμα αρχίσεις να ζητάς «συμβολικά» δεν σταματάς εύκολα!!
ΥΓ2. Ήδη κάποια Μέσα Ενημέρωσης δημιουργούν πίεση γράφοντας πως αρκετοί υποστηρίζουν ότι είναι άδικο να δίνεται η δυνατότητα σε εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα να κόβουν στο μισό τις μέρες εργασίας και αυτόματα και τον μισθό και στο δημόσιο να συμβαίνει το ίδιο χωρίς όμως μισθολογικές περικοπές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια