Οι πλουτοκράτες θα μας τα κλ@σουν!

Την μια μέρα αποκαλύφθηκε ότι εταιρεία παρακολουθούσε και φακέλωνε συστηματικά πολίτες, φορείς και πολιτικούς για την δράση τους υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Η εταιρεία έβγαλε ανακοίνωση ότι η έκθεση υποκλάπηκε ενώ αυτή την είχε ασφαλισμένη με κωδικούς, λες και το πρόβλημα ήταν που υποκλάπηκε, εάν υποκλάπηκε, και όχι η τρισάθλια δράση της εταιρείας με όρους μυστικών υπηρεσιών ντόπιων και ξένων στο μετεμφυλιακό κράτος! Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι η έκθεση δεν ήταν φακέλωμα αλλά «εργασία» στα πλαίσια βελτίωσης του κοινωνικού προφίλ μιας άλλης εταιρείας και απείλησε ότι θα προβεί σε μηνύσεις εναντίον όποιου αναπαράγει την χαφιεδοέκθεσή της!
Την άλλη μέρα το σαπιοκάραβο ενός καλού εφοπλιστή, που κυκλοφορούσε με πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από το υπουργείο Ναυτιλίας, από την ίδια την κυβέρνηση δηλαδή, βούλιαξε σε μια θάλασσα «λάδι» και έχει μολύνει την θάλασσα σε μεγάλη έκταση! Όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας ότι το δεξαμενόπλοιο ήταν σαπάκι, ο εφοπλιστής διαβεβαίωσε τον κόσμο ότι το πλοίο ήταν μια χαρά και όποιος δεν το πιστεύει να πάει να κάνει μια βουτιά στο ναυάγιο για να δει ότι δεν έχει μπαλώματα και απείλησε ότι θα μηνύσει όποιον αναπαράγει τις διαδόσεις ότι το πλοίο του ήταν σαπιοκάραβο!
Πολλοί ωραίοι οι πλουτοκράτες! Σε άλλες εποχές έβαζαν τις υπηρεσίες ασφαλείας να ταράξουν στο ξύλο και να εκπαραθυρώσουν τους διαμαρτυρόμενους αντιφρονούντες! Σήμερα τους απειλούν με μηνύσεις και αγωγές όταν αποκαλύπτουν τις βρωμιές τους!
Εδώ ταιριάζει το «θα μας τα κλ@σουν» που έλεγε ο αθυρόστομος ήρωας της επανάστασης του 1821!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια