Η «Peugeot - Citroen» αγοράζει την «Opel» έναντι 2,2 δισ. ευρώ


Ο όμιλος «PSA»  (Peugeot και Citroen) συμφώνησε να εξαγοράσει την «Opel» από την «General Motors» σε μια συμφωνία που αποτιμά την εταιρία στα 2,2 δισ. ευρώ, δημιουργώντας έναν νέο περιφερειακό κολοσσό στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών που θα αποτελέσει πρόκληση για την «Volkswagen» που έχει ηγετική θέση στην αγορά.
Η κατασκευάστρια εταιρία των οχημάτων «Peugeot και Citroen» δεσμεύθηκε να καταστήσει και πάλι κερδοφόρα την «Opel» και τη βρετανική της μονάδα «Vauxhall», με λειτουργικό περιθώριο 2% εντός τριών ετών και 6% έως το 2026, χάρη στα 1,7 δισ. ευρώ δαπανών που θα εξοικονομηθούν από τη συνένωση δυνάμεων.
«Είμαστε βέβαιοι ότι η μεταστροφή της "Opel-Vauxhall" θα επιταχυνθεί σημαντικά με τη στήριξή μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της «PSA», Κάρλος Ταβάρες, στη σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες. Με την απόκτηση της «Opel», ο γαλλικός όμιλος θα ξεπεράσει την ανταγωνίστρια «Renault» και θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης βάσει πωλήσεων, με ποσοστό αγοράς 16% έναντι 24% της «VW». Πέρυσι, η «PSA» και η «GM Europe» κατέγραψαν 72 δισ. ευρώ έσοδα και πούλησαν 4,3 εκατ. οχήματα. H «GM» θα λάβει 1,32 δισ. ευρώ για τη μονάδα οχημάτων της «Opel». Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία και η «BNP Paribas» θα καταβάλουν επιπλέον 900 εκατ. ευρώ για τον χρηματοδοτικό βραχίονα της «Opel».
902

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια