Γεγονότα
622
Αρχή του Ισλαμικού ημερολογίου.
Allah στα αραβικά |
Το ισλαμικό ημερολόγιο ή μουσουλμανικό ημερολόγιο είναι σεληνιακό ημερολόγιο το οποίο αποτελείται από 12 μήνες σε ένα έτος με διάρκεια 354 ημερών. Αφού είναι καθαρά σεληνιακό ημερολόγιο, δεν είναι συγχρονισμένο με τις εποχές. Με μία ετήσια μετατόπιση 10 ή 11 ημερών η εποχιακή σχέση επαναλαμβάνεται κάθε περίπου τριάντα τρία (33) χρόνια.
Το ημερολόγιο χρησιμοποιείται σε πολλές μουσουλμανικές χώρες, ταυτόχρονα με το γρηγοριανό ημερολόγιο, και χρησιμοποιείται από τους μουσουλμάνους ώστε να καθορίσουν σωστά τις ημέρες ετήσιων νηστειών, για το Χατζ και για να γιορτάσουν άλλες μουσουλμανικές γιορτές και αργίες.
Το πρώτο έτος στο ημερολόγιο είναι το 622, όταν ο Μωάμεθ εξορίστηκε από την Μέκκα και κατέφυγε στη Μεδίνα, όπου απέκτησε έναν πρώτο πυρήνα πιστών. Το γεγονός αυτό είναι γνωστό ως Εγίρα ή Χίτζρα (στα αραβικά), και γι'αυτό το λόγο το πρώτο έτος του ημερολογίου είναι γνωστό ως έτος Εγίρας.
Οι 4 από τους 12 μήνες του ημερολογίου θεωρούνται ιεροί, αν και υπάρχει διαφωνία για τους καθορισμένους μήνες. Πρώτη μέρα της εβδομάδας είναι η Κυριακή. Οι ημέρες αρχίζουν με τη δύση του Ήλιου.
1054
Ο καρδινάλιος Ουμβέρτος και δύο άλλοι λεγάτοι εισέρχονται στην Αγία Σοφία (Κωνσταντινούπολη) κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και επιδίδουν παπική βούλα σύμφωνα με την οποία αφορίζεται ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Μιχαήλ Α΄ Κηρουλάριος. Το γεγονός οδήγησε στο Σχίσμα του 1054, που διαίρεσε τη Δυτική και Ανατολική Χριστιανική Εκκλησία.
1212
Μάχη της Λας Νάβας δε Τολόσα:
Μάχη της Λας Νάβας δε Τολόσα |
Αφού ο Πάπας Ιννοκέντιος Γ΄ κάλεσε τους Ευρωπαίους ιππότες σε σταυροφορία, οι δυνάμεις των βασιλέων Αλφόνσου Η΄ της Καστίλης, Σάντσο Ζ΄ της Ναβάρρας, Πέτρου Β΄ της Αραγονίας και Αλφόνσου Β΄ της Πορτογαλίας νικούν εκείνες των Βερβέρων μουσουλμάνων αποτελώντας σημείο καμπής στη χριστιανική ανακατάκτηση της Ιβηρικής χερσονήσου και στη μεσαιωνική ιστορία της Ισπανίας.
1661
Το πρώτο χαρτονόμισμα στην Ευρώπη τυπώνεται από την Τράπεζα της Στοκχόλμης.
Το πρώτο χαρτονόμισμα στην Ευρώπη |
1790
Η Ουάσινγκτον ορίζεται ως η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών.
1917
Στις 16 – 17 πραγματοποιούνται μαζικές εργατικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, Πετρούπολη με βασικό σύνθημα «Όλη η εξουσία στα Σοβιέτ!»
1931
Ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ Α΄ υπογράφει το πρώτο σύνταγμα της Αιθιοπίας.
Χαϊλέ Σελασιέ Α΄ |
1935
Εγκαθίσταται στην Οκλαχόμα Σίτι το πρώτο παρκόμετρο στον κόσμο.
1941
Ιδρύεται το Εργατικό Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (Εργατικό ΕΑΜ), προπομπός του ΕΑΜ. Το Εργατικό ΕΑΜ συγκροτήθηκε από την Ενωτική Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΕΓΣΕΕ), που βρισκόταν κάτω από την επιρροή του ΚΚΕ, τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), που ακολουθούσε ρεφορμιστική γραμμή και τα επίσης ρεφορμιστικά Ανεξάρτητα Συνδικάτα που είχαν αποσπαστεί από τη ΓΣΕΕ (τα ανεξάρτητα συνδικάτα προσχώρησαν στο ΕΕΑΜ λίγο μετά την ίδρυσή του, το Σεπτέμβρη του 1941).
Το Ιδρυτικό του ΕΕΑΜ υπέγραψαν εκ μέρους της ΕΓΣΕΕ ο Κώστας Λαζαρίδης (συνδικαλιστικό στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ. Εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στις 13 Μάρτη του 1943), εκ μέρους της ΓΣΕΕ ο Γιάννης Καλομοίρης και εκ μέρους των Ανεξάρτητων Συνδικάτων ο Δ. Στρατής. Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑΜ εκλέχτηκε ο Κ. Λαζαρίδης.
1942
Ολοκαύτωμα: Η κυβέρνηση του Βισύ στη Γαλλία διατάσσει τη μαζική σύλληψη 13.152 Εβραίων, οι οποίοι κρατούνται στο Χειμερινό Ποδηλατοδρόμιο στο Παρίσι πριν την εκτόπισή τους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς.
Στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς |
1945
Πρόγραμμα Μανχάταν: Αρχίζει η Ατομική Εποχή όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πραγματοποιούν επιτυχημένη δοκιμή έκρηξης πυρηνικού όπλου βασισμένου στο πλουτώνιο, κοντά στο Αλαμογκόρντο του Νέου Μεξικού.
1945
Ιδρύεται το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας.
1946
Οι Θ. Σαπρανίδης και Γ. Καλέμης εκτελούνται στη Θεσσαλονίκη, καταδικασμένοι σε θάνατο.
Θ. Σαπρανίδης |
Γ. Καλέμης |
Τα δεδομένα, με τα οποία
στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία στο έκτακτο
στρατοδικείο, ήταν η ανεύρεση σε χωράφι
που ανήκε σε θείο του ενός κατηγορούμενου
τεσσάρων όπλων και τετρακοσίων σφαιρών,
καθώς και ότι «ήσαν πρώην ελασίται» ενώ
ακόμη «υπήρχον πολλαί ενδείξεις ότι
ούτοι ετέλουν εις επαφήν» με «συμμορία»,
αν και στη γύρω περιοχή δεν είχε συμβεί
καμιά σύγκρουση ή επεισόδιο από τη μέρα
των εκλογών της 3ης Μάρτη.
Πρόκειται για τις πρώτες εκτελέσεις με το Γ’ Ψήφισμα «περί εκτάκτων μέτρων ασφαλείας».
1947
Αρχίζει να εκπέμπει «Η φωνή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας», ο ραδιοσταθμός του ΔΣΕ.
1965
Εγκαινιάζεται η σήραγγα του Λευκού Όρους που συνδέει τη Γαλλία και την Ιταλία.
1969
Πρόγραμμα Απόλλων:
Εκτοξεύεται από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα η αποστολή Απόλλων 11, η πρώτη αποστολή με στόχο την προσεδάφιση αστροναυτών στη Σελήνη.
1979
Ο Σαντάμ Χουσεΐν γίνεται πρόεδρος του Ιράκ.
Σαντάμ Χουσεΐν |
1983
Βρετανικό ελικόπτερο συντρίβεται στα νησιά Σίλι, με απολογισμό 20 νεκρούς.
Γεννήσεις
1746
Γεννιέται ο Τζουζέπε Πιάτσι (Giuseppe Piazzi), Ιταλός αστρονόμος και μοναχός, ιδρυτής και πρώτος διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Παλέρμο στη Σικελία.
Τζουζέπε Πιάτσι |
Είναι γνωστός κυρίως επειδή ανακάλυψε, την 1η Ιανουαρίου 1801, τον πρώτο αστεροειδή, τη Δήμητρα, (που χαρακτηρίζεται σήμερα ως πλανήτης νάνος) ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην Αστρονομία.
1796
Γεννιέται ο Ζαν-Μπατίστ Καμίλ Κορό (Jean-Baptiste Camille Corot),
Αυτοπροσωπογραφία με την παλέττα, 1835 |
Γάλλος ζωγράφος, γνωστός κυρίως για τις τοπιογραφίες του.
Η Notre-Dame της Σαρτρ, 1830 |
Η γέφυρα του Νάρνι, 1826 |
Φιλοτέχνησε πορτρέτα, τοπία και συνέθεσε μεγάλους ιστορικούς πίνακες.
1872
Γεννιέται ο Νορβηγός εξερευνητής Ρόαλντ Αμούνδσεν (Roald Amundsen). Ήταν ο επικεφαλής της «Ανταρκτικής Αποστολής» (1910-1912) που έφτασε πρώτη στο Νότιο Πόλο.
Ρόαλντ Αμούνδσεν |
1911
Γεννιέται η Τζίντζερ Ρότζερς (Ginger Rogers), Αμερικανίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, χορεύτρια και τραγουδίστρια βραβευμένη με Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία του 1941 «Το Δράμα μιας Γυναίκας» (Kitty Foyle).
Τζίντζερ Ρότζερς |
Η ηθοποιός φημίζεται για τη συμμετοχή της σε ταινίες μιούζικαλ της δεκαετίας του '30, ως χορευτική παρτενέρ του Φρεντ Αστέρ. Οι δυο τους γύρισαν μαζί δέκα ταινίες και φημίζονται ως κινηματογραφικό δίδυμο.
Η λήξη της συνεργασίας της με τον Αστέρ είχε ως αποτέλεσμα η ηθοποιός να στραφεί σε άλλα κινηματογραφικά είδη όπως το δράμα και την κωμωδία. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει στη 14η θέση της λίστας με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.
1927
Γεννιέται η Ηρώ Κωνσταντοπούλου, ηρωίδα ΕΠΟΝίτισσα.
Οι γονείς της ήταν από τη Σπάρτη. Η ίδια γεννήθηκε κι έζησε στην Αθήνα. Ήταν μαθήτρια Γυμνασίου και οργανωμένη στην ΕΠΟΝ, όπου είχε αναπτύξει έντονη απελευθερωτική δράση, παρά το νεαρό της ηλικίας της. Μιλούσε τέσσερις γλώσσες και όταν τη βασάνιζαν οι χιτλερικοί στην οδό Μέρλιν, όπου βρισκόταν το αρχηγείο της Κομαντατούρ, αναφέρεται ότι τους "μαστίγωνε" στη γλώσσα τους.
Όταν συλλαμβάνεται για πρώτη φορά, ο εύπορος πατέρας της καταφέρνει να την ελευθερώσει. Λίγο πριν την αποχώρηση των Γερμανών, συμμετέχει στην ανατίναξη ενός τρένου που μετέφερε πυρομαχικά και ξανά συλλαμβάνεται στις 31 Ιουλίου 1944. Εκείνη τη μέρα είχε τελειώσει τις απολυτήριες εξετάσεις του Γυμνασίου, οι χιτλερικοί, με τα ελληνόφωνα όργανά τους, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της στην οδό Βεΐκου 57 και την οδήγησαν στο άντρο των βασανιστηρίων της οδού Μέρλιν. Η Ηρώ φτύνει κατάμουτρα και μπατσίζει τον Έλληνα μεταφραστή. Επί τέσσερα μερόνυχτα τη βασάνιζαν να μαρτυρήσει τους συνεργάτες της. Αλλά ούτε τα βασανιστήρια ούτε οι δελεαστικές προτάσεις που της έκαναν απέδωσαν.
Την έστειλαν στο Χαϊδάρι, στην απομόνωση και σε συνέχεια στο θάλαμο των μελλοθανάτων.
Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1944, μαζί με άλλους 49 κρατούμενους, οδηγήθηκε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.
Η ζωή της έγινε ταινία το 1981 με τίτλο "17 σφαίρες για έναν άγγελο, η αληθινή ιστορία της Ηρώς Κωνσταντοπούλου"
1933
Μαίρη Χρονοπούλου, Ελληνίδα ηθοποιός.
Μαίρη Χρονοπούλου |
Η Μαίρη Χρονοπούλου είναι μία από τις πιο δημοφιλείς Ελληνίδες ηθοποιούς. Εντυπωσιακή γυναίκα και ταλαντούχα ηθοποιός, έγινε σταρ στην καλή εποχή του κινηματογράφου τη δεκαετία του ’60. Η θηλυκότητά της, η φινέτσα της, τα πλούσια υποκριτικά της προσόντα και το ταμπεραμέντο της σφραγίζουν κάθε ρόλο που υποδύθηκε στο θέατρο και τον κινηματογράφο.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο εμφανίστηκε στις ομάδες του χορού, σε αρχαία δράματα. Το 1957 άρχισε να συνεργάζεται με το ελεύθερο θέατρο, κάνοντας εμφανίσεις στο Ακροπόλ στα έργα των Σακελλάριου-Γιανακόπουλου «Η Κυρία» και «Ρομάντζο μιας Καμαριέρας».
Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε σαν κομπάρσος στο «Χαρούμενο Ξεκίνημα» του Δημόπουλου, παραγωγής Φίνος Φιλμ το 1954, όταν ήταν ακόμη φοιτήτρια. Το 1958 πήρε ένα μικρό ρόλο στο «Τελευταίο Ψέμμα» του Κακογιάννη, πάλι στη Φίνος Φιλμ. Από το 1963 και μετά πρωταγωνιστεί σε πλειάδα δραματικών ταινιών της Φίνος Φιλμ, και όχι μόνο, σε ρόλους ντάμας και μοιραίας γυναίκας, δίπλα σε όλους τους άντρες πρωταγωνιστές της εποχής, όπως Κούρκουλος,Γεωργίτσης, Παπαμιχαήλ, Φούντας, Αλεξανδράκης.
Ξεχωρίζουν οι ερμηνείες της στα «Κόκκινα Φανάρια» του Β. Γεωργιάδη (1963, Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης), «Χωρίς Ταυτότητα», (1963, Φίνος Φιλμ), «Πολύ Αργά για Δάκρυα» του Γ. Δαλιανίδη (1968, Φίνος Φιλμ), «Οι Αδίστακτοι» του Ν. Κατσουρίδη (1965, Σάβας Φιλμ), «Κοινωνία Ώρα Μηδέν» του Ντ. Δημόπουλου (1966, Φίνος Φιλμ), «Η Λεωφόρος του Μίσους» (1968, Φίνος Φιλμ) και «Ορατότης Μηδέν» του Ν. Φώσκολου (1970, Φίνος Φιλμ).
Ανάμεσα σε αυτές τις κοινωνικές και δραματικές ταινίες εμφανίστηκε σε τρία μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, παραγωγής Φίνος Φιλμ, στα οποία θα κάνει θραύση: «Οι Θαλασσιές οι Χάντρες», «Μια Κυρία στα Μπουζούκια» και «Γοργόνες και Μάγκες». Ιδιαίτερα στο «Μια Κυρία στα Μπουζούκια» σαγήνευσε το κοινό με το ακαταμάχητο στυλ και ταμπεραμέντο της τόσο υποκριτικά όσο και ερμηνεύοντας δύο από τις μυθικές επιτυχίες των τραγουδιών του Ελληνικού Κινηματογράφου, το «Είμαι Γυναίκα του Γλεντιού» και το «Του Αγοριού Απέναντι».
Στη θεατρική της καριέρα, συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους θιάσους της Αθήνας και έπαιξε με την ίδια ερμηνευτική ικανότητα σε όλα τα είδη θεάτρου. Το 1972 συγκρότησε το δικό της θίασο με τον οποίο ανέβασε τα έργα: «Τι Ώρα θα γυρίσεις Πηνελόπη» του Μομ και «Ένα Καυτό Κορίτσι» του Καμπανέλη.
Έχει στο ενεργητικό της σημαντικές ερμηνείες και στο Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο, όπως στις εξαίρετες ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Κυνηγοί» και «Ταξίδι στα Κύθηρα», ενώ κέρδισε βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με την ταινία «Τα Παιδιά της Χελιδόνας» του Κώστα Βρεττάκου, το 1987.
Τον Αύγουστο του 1975 παντρεύτηκε τον πρώην δήμαρχο Σπάτων και πρώην βουλευτή Δήμο Μπότσαρη. Υπήρξε αρραβωνιασμένη για 3 χρόνια με τον ηθοποιό Ανδρέα Μπάρκουλη.
Έχει βαφτίσει τον γιο του Νίκου Κούρκουλου, Άλκη Κούρκουλο.
Τον Αύγουστο του 1999 υπέστη ένα σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητό της, που την έχει αναγκάσει να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Σε κάποια φάση της ζωής της είχε μείνει εννέα ημέρες κλινικά νεκρή (το έχει δηλώσει η ίδια σε τηλεοπτική της συνέντευξη).
Έχει 100% Αναπηρία.
Θάνατοι
1985
Πεθαίνει ο Χάινριχ Μπελ (Heinrich Theodor Böl), Γερμανός πεζογράφος, κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας 1972.
Χάινριχ Μπελ |
Γιος επιπλοποιού, από καθολική και αντιναζιστική οικογένεια, πολέμησε στο ρωσικό και σε άλλα μέτωπα στα έξι χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τραυματίστηκε αρκετές φορές και αιχμαλωτίστηκε από τους Αμερικανούς.
Μαθητευόμενος σε βιβλιοπωλείο, σπούδασε φιλολογία στο πανεπιστήμιο της Κολωνίας.
Τα έργα του άρχισαν να δημοσιεύονται το 1947. Στα πρώτα απ’ αυτά περιγράφει την άθλια ζωή των στρατιωτών κατά την διάρκεια του πολέμου, ενώ στη συνέχεια η κριτική του στράφηκε στις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες της σύγχρονής του Γερμανίας.
Το εκτενέστερο και γνωστότερο του έργο του, το Ομαδικό πορτραίτο με μια κυρία, είναι μια αναπαράσταση της ζωής στην Γερμανία από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τη δεκαετία του 1970, με καυστική σάτιρα και κοινωνικό προβληματισμό.
Ο Μπελ είναι ένας από τους δημοφιλέστερους Γερμανούς συγγραφείς και θεωρείται αυτός που εκφράζει αμεσότερα την μεταπολεμική γερμανική συνείδηση.
1989
Πεθαίνει ο μαέστρος Χέρμπερτ Φον Κάραγιαν (Herbert von Karajan).
Χέρμπερτ Φον Κάραγιαν |
Ήταν ελληνικής καταγωγής και διηύθυνε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου για 35 πέντε χρόνια.
1992
Πεθαίνει η μεγάλη ηθοποιός Μαίρη Αρώνη.
Μαίρη Αρώνη |
Ήταν πτυχιούχος πιάνου και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, μαθήτρια του Φώτου Πολίτη και αριστούχος στην απαγγελία και τη φωνητική. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο με το θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη το 1935. Πρωταγωνίστρια στο Θέατρο Μουσούρη (1941), από τις νεότερες πρωταγωνίστριες της εποχής, δημιουργεί το δικό της θίασο μόλις το 1944. Το 1947 τη βρίσκει πρωταγωνίστρια του Εθνικού Θεάτρου, να ερμηνεύει στη σειρά Αριστοφάνη, Σαίξπηρ, Σίλερ, Τένεσι Ουίλιαμς κ.ά. συγγραφείς σε ρόλους όπως στο «Υπεράνθρωπον και γυναίκες» του Σω, στη «Στρίγκλα που έγινε αρνάκι» του Σαίξπηρ κ.ά.
2001
Πεθαίνει ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Χολέβας, γνωστός ευρύτερα ως Παπαχολέβας.
Δημήτριος Χολέβας |
Έδρασε στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο «Παπαφλέσσας». Ήταν καθηγητής φιλόλογος και διατέλεσε γενικός γραμματέας της Παγκληρικής Ένωσης Ελλάδας, στρατιωτικός ιερέας στη XIII Μεραρχία του ΕΛΑΣ, εθνοσύμβουλος της ΠΕΑΕΑ. Μετά την απελευθέρωση, όπως χιλιάδες αγωνιστές, ταλαιπωρήθηκε με διώξεις, φυλακίσεις και εξορίες.
2001
Πεθαίνει ο Morris (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Maurice de Bevere), Βέλγος δημιουργός κόμικς και δημιουργός του Λούκυ Λουκ.
Morris |
2003
Πεθαίνει η Σέλια Κρουζ (Úrsula Hilaria Celia de la Caridad Cruz Alfonso),
Σέλια Κρουζ |
κουβανικής καταγωγής Αμερικανίδα τραγουδίστρια, γνωστή και ως «βασίλισσα της σάλσα».
2012
Πεθαίνει ο Τζον Λορντ (John Douglas Lord), Άγγλος πιανίστας, συνθέτης και κιμπορντίστας.
Ο Λορντ σε συναυλία το 2007 |
Έγινε γνωστός για τη συνεργασία του με τα συγκροτήματα των Deep Purple, των Whitesnake και των Paice, Ashton & Lord. Ήταν ένα από τα ηγετικά μέλη των Deep Purple αφού συνέγραψε τα περισσότερα τραγούδια του συγκροτήματος και, μαζί με τον ντράμερ Ίαν Πέις, ήταν τα μόνα μέλη με συνεχή παρουσία στο συγκρότημα από την ίδρυση του μέχρι το 2002, όταν και αποχώρησε.
Πηγή: el.wikipedia.org, alt.gr
0 Σχόλια
Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία