Καταγγελία των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στο ΦΣ Φιλοσοφικής


Τις δυνάμεις της ΔΑΠ που, ξεδιάντροπα, λίγη ώρα μετά τη λήξη συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Φιλοσοφικής, τόλμησαν να πουν ότι «καλά κάνουν τα ΜΑΤ και δέρνουν τους πρόσφυγες στα σύνορα»(!!!), καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στο ΦΣ Φιλοσοφικής. Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις της«Πανσπουδαστικής» αναφέρουν:
«Οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ στη Φιλοσοφική παίρνουν "αέρα" από την πολιτική της κυβέρνησής τους, της ΝΔ, που ακολουθώντας πιστά την πολιτική της ΕΕ και τους ΝΑΤΟ, εγκλωβίζουν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου και τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, την ίδια ώρα που συμμετέχουν και στηρίζουν πολύπλευρα τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που ευθύνονται για τη διάλυση χωρών και τον ξεριζωμό λαών.
Όποιος τοποθετείται με αυτό τον απαράδεκτο, ρατσιστικό τρόπο, την ίδια ώρα που στις βάρκες που αναποδογυρίζουν στο Αιγαίο, στις σκηνές που πέφτουν δακρυγόνα στα σύνορα, βρίσκονται ανήλικα, απροστάτευτα παιδιά, δεν έχει καμία θέση στο σύλλογο της Φιλοσοφικής!
Εμείς είμαστε αυτοί που θα στελεχώσουμε σχολεία, εκπαιδευτικά κέντρα, θα έχουμε στην ευθύνη μας τη διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων με αξίες και ιδανικά, ως αυριανοί εκπαιδευτικοί. Με τις αξίες του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, ένας τέτοιος άνθρωπος θα διδάξει αύριο στο σχολείο; Θα διαχωρίζει τους μαθητές του με βάση το χρώμα και τη φυλή; Θα βλέπει ως εχθρό του τους θαλασσοπνιγμένους πρόσφυγες, που όσοι καταφέρουν να περάσουν στη χώρα μας, ζουν σε άθλιες συνθήκες, μετρώντας μέχρι και θανάτους μικρών παιδιών;
Αντίπαλοί μας είναι οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που ματώνουν τους λαούς. Είναι οι κυβερνήσεις, τώρα της ΝΔ, πριν λίγο καιρό του ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο στηρίζουν ενεργά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, αλλά και εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στη χώρα μας, τους πνίγουν στις θάλασσές μας! Την ίδια ώρα που "ματώνουν" και τον ελληνικό λαό, τη νεολαία με την αντιλαϊκή τους πολιτική.
Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Φιλοσοφικής να οργανώσουμε τον αγώνα μας, στο πλάι των εργαζόμενων και του λαού, στρέφοντας τα πυρά στους υπεύθυνους και τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα. Απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τη ΔΑΠ που αποτελεί τους υποστηρικτές όλων αυτών μέσα στις σχολές! Να απομονώσουν τον αντιδραστικό εθνικισμό και όσους τον αναπαράγουν!
Απαιτούμε:
  • Κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και της κοινής δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας, η οποία έτσι και αλλιώς είναι ατελέσφορη και έχει καταστεί ανενεργή.
  • Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και να μη δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά, ούτε ανοιχτά.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός από τα νησιά και με γρήγορες διαδικασίες να πάνε στις χώρες προορισμού τους.
  • Τώρα η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία, στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους. Αυτό το μέτρο μπορεί να στηρίξει το δικαίωμα των προσφύγων σε προστασία, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις.
  • Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τις επεμβάσεις στη Λιβύη, διαιωνίζοντας τον πόλεμο και τις καταστροφές».
Πηγή: 902

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια