Κορονοϊός: «Δεν γίνεται να υπάρχει μόνο ένα νοσοκομείο αναφοράς για πέντε νομούς»


Να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις στα νοσοκομεία για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Μόνο ένα νοσοκομείο αναφοράς για τον νέο κορονοϊό έχει οριστεί για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Ειδικότερα, πέντε νομοί (Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου) έχουν ως νοσοκομείο αναφοράς αυτό της Αλεξανδρούπολης.

«Δεν γίνεται να υπάρχει μόνο ένα νοσοκομείο αναφοράς για πέντε νομούς», σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, μιλώντας στο Sputnik.

Η Διοίκηση του συγκεκριμένου ιδρύματος ζήτησε την άμεση πρόσληψη δύο επικουρικών ιατρών, για την ενίσχυση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, εξαιτίας της κρισιμότητας του νέου ιού.

«Αν πάμε σε περισσότερα κρούσματα, αναγκαστικά θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν περισσότερα νοσοκομεία», προσθέτει.

Ωστόσο, αρκετά νοσοκομεία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

«Πιστεύετε ότι το Λοιμωδών που ετοιμάζονται να ανοίξουν (σ.σ. στην Αθήνα, είχε κλείσει από το 2014) πληροί τις προϋποθέσεις; Έχει μπουκάλες φορητές, δεν έχει καν παροχή οξυγόνου».

«Στην Ελλάδα λειτουργούν μόνο 557 ΜΕΘ αντί για 3.000 – 3.500 που θα έπρεπε να λειτουργούν με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές. Υπάρχουν άλλες 100 κλειστές ΜΕΘ έτοιμες και εξοπλισμένες που δεν λειτουργούν. Θα πρέπει να γίνουν νοσηλείες σε μονόκλινο θάλαμο. Η ιδιαιτερότητα των ΜΕΘ της Ελλάδας έγκειται στο ότι σε ένα θάλαμο είναι συγκεντρωμένα όλα τα κρεβάτια, άρα δεν μπορούν να υποδεχτούν περιστατικά κορονοϊού. Προλαβαίνουν να γίνουν παρεμβάσεις. Έπρεπε να είχαν γίνει χθες. Ωστόσο, μπορούν να υλοποιηθούν σήμερα».

Για τις επικείμενες προσλήψεις προσωπικού επισήμανε ότι το Υπουργείο Υγείας πρέπει να δώσει περισσότερα κίνητρα.

«Ποιος θα έρθει με μπλοκάκι, με δίμηνη-τρίμηνη σύμβαση για τον νέο ιό; Δεν κάνουν σύμβαση, ούτε για δύο χρόνια. Πρέπει να δώσει κίνητρα μονιμοποίησης».

Πηγή: sputniknews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια