Τα 99 μυστικά της Ελλάδας - Παραλία Μεταμόρφωσης, Σιθωνία, Χαλκιδική


Οι χρυσές αμμουδιές, τα καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά της θάλασσας σε συνδυασμό με τις δαντελωτές παραλίες, κάνουν τη Μεταμόρφωση αγαπητή στους επισκέπτες. Κόκκινο χώμα και πεύκα στολίζουν τη μοναδική σε κάλος παραλία της…

Η Μεταμόρφωση βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Σιθωνίας Χαλκιδικής, 32 χλμ. από τον Πολύγυρο. Είναι ένα πανέμορφο – καταπράσινο – τουριστικό χωριό, στην αρχή της Σιθωνίας, κτισμένο πάνω στη θάλασσα με σχέδιο πόλεως. Οι κάτοικοί της είναι πρόσφυγες της Μ. Ασίας, είναι φιλόξενοι – καλοκάγαθοι, έτοιμοι να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους ντόπιους και ξένους τουρίστες.

Σαν τουριστικό χωριό είναι ίσως το πιο όμορφο της Βόρειας Ελλάδας, είναι κτισμένο πάνω σε μια καταπράσινη πλαγιά από αιωνόβια πεύκα, δίπλα στη θάλασσα, οι χρυσαφένιες αμμουδιές, η καταγάλανη και καθαρή θάλασσα, οι δαντελένιες ακρογιαλιές της την έκαναν γνωστή πολύ νωρίς στην Ελλάδα και σ’όλη την Ευρώπη. Ο σωστός προσανατολισμός του είναι αυτός που το κάνει να έχει το καλύτερο κλίμα της Ελλάδας (ήπιο), έχει δροσερό καλοκαίρι και ήπιο χειμώνα, δεν έχει καθόλου υργασία, σπάνιο προσόν για όσους γνωρίζουν.

Δεν είναι τυχαίο, τη Μεταμόρφωση διάλεξαν απ’όλα τα χωριά της Β.Ελλάδας για να ιδρύσουν την πρώτη κατασκήνωση του Υπουργείου Παιδείας το έτος 1950, η οποία λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Πηγή: newsbeast.grgohalkidiki.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια