Κοροναϊός: Ζευγάρι πέθανε με δύο ώρες διαφορά ύστερα από 60 χρόνια γάμου στην Ιταλία


Ο κορονοϊός COVID-19 ήταν η αιτία που ο 86χρονος Λουίτζι Καράρα και η -επί 60 χρόνια- σύζυγός του, Σίλβια Μπελότι, πέθαναν με διαφορά δύο ωρών, στο Μπέργκαμο.

Η κατάσταση στην Ιταλία είναι δραματική λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19 στη χώρα, καθώς οι θάνατοi έχουν φτάσει τουλάχιστον τους 820 και ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα ανδρόγυνο, το οποίο κατέληξε με διαφορά δύο ωρών, ύστερα από 60 χρόνια γάμου.

Όπως αναφέρει ο γιος του 86χρονου Λουίτζι Καράρα και της 82χρονης Σίλβια Μπελότι στην «Corriere della Sera», οι γονείς του που ζούσαν στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας, εμφάνισαν πυρετό πριν από οκτώ ημέρες και «έφυγαν» από τη ζωή την περασμένη Τρίτη (10/03).

Οι αποβιώσαντες επιχείρησαν μάταια να απευθυνθούν στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και περιορίστηκαν στο σπίτι τους, στο Αλμπίνο και κανένας γιατρός δεν ήταν διαθέσιμος ώστε να τους επισκεφθεί. 

Σε καραντίνα μπήκε και ο γιος τους, Λούκα, όπως λέει στην «Corriere della Sera». Στη συνέχεια, κατάφερε να επικοινωνήσει με το 112 και όταν έφτασε το ασθενοφόρο, η κατάσταση των δύο ηλικιωμένων ήταν ήδη κρίσιμη, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο γιος του ζευγαριού υποστηρίζει:

«Είναι αλήθεια ότι και οι δύο ήταν ηλικιωμένοι, αλλά οι γονείς μου ήταν ακόμα ζωντανοί. Ο πατέρας μου δεν χρειαζόταν ποτέ να πάει στον γιατρό πριν από αυτό. Δεν είναι σαν μια συνηθισμένη γρίπη. Είναι χειρότερο. Μόλις βρεθείτε στο νοσοκομείο, μπορείτε να βγείτε ζωντανοί ή να πεθάνετε».

Εν τέλει, Λουίτζι Καράρα και η -επί 60 χρόνια- σύζυγός του, Σίλβια Μπελότι, πέθαναν στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο με δύο ώρες διαφορά.

Ο γιος τους χαρακτηρίζει την κατάσταση στο νοσοκομείο ως «καταστροφική», αφού σημειώνει:

«Στο νοσοκομείο ήταν μια καταστροφή, δεν ήξεραν πού να τοποθετήσουν τους ασθενείς. Οι γιατροί κάνουν πιθανώς μια επιλογή και αφήνουν τους γηραιότερους να πεθάνουν αλλά, από την άλλη πλευρά, τι μπορούν να κάνουν;».

Πηγή: sputniknews.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια