Θα κολλούσες κορονοϊό για 4.500 δολάρια;

Γραφει ο Βαγγέλης Σγουρίδης


Μία εταιρία σε προκαλεί να αρρωστήσεις ηθελημένα και να βοηθήσεις να σωθεί η ανθρωπότητα.

Ψήνεσαι να γνωρίσεις από πρώτο χέρι τι σημαίνει να νοσείς από κορονοϊό; Θέλεις να δοκιμάσεις την τύχη σου, να γίνεις ένας ήρωας της ανθρωπότητας και να φύγεις  με 4.500 δολάρια; Τότε μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή και να γίνεις 1 από τους 24 «τυχερούς» που θα κολλήσουν κορονοϊό.
Όχι δεν πρόκειται για reality αλλά για μία πρόταση από το Κέντρο Καινοτομίας Queen Mary BioEnterprises που εδρεύει στο Λονδίνο και επιθυμεί να βοηθήσει στο να βρεθεί η λύση για τον ιό. Θα μπορούσε να αποτελεί ιστορία από μυθιστόρημα του Stephen King αλλά στην πραγματικότητα είναι ακόμη μία απόπειρα της εταιρίας ιατρικής έρευνας για να δημιουργήσει ένα εμβόλιο. Ένα εμβόλιο που θα καταπολεμήσει την ασθένεια που έχει σκοτώσει κοντά στα 5.000 άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι άνθρωποι θα λάβουν δύο από τα ασθενέστερα στελέχη του ιού, τον OC43 και τον 229E, τα οποία προκαλούν ήπια αναπνευστικά συμπτώματα και φυσικά όσοι συμμετάσχουν θα έχουν περάσει από μια σειρά δοκιμών προτού επιλεγούν. Οι γιατροί (θα φορούν προστατευτική ενδυμασία) θα αναλύσουν τις αντιδράσεις των ασθενών στο εμβόλιο και τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν τους ερευνητές να επικεντρωθούν στις πιο αποτελεσματικές θεραπείας ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.
Εκτός από το προφανές μειονέκτημα ότι θα αρρωστήσουν, οι συμμετέχοντες πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, να τρώνε μια συγκεκριμένη διατροφή και να αποφεύγουν την ανθρώπινη επαφή και άσκηση. Η εταιρία που εδρεύει στο Ανατολικό Λονδίνο είναι μόνο μία από τις 20 επιχειρήσεις που ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να βρεθεί ένα εμβόλιο το οποίο θα μπορούσε να είναι έτοιμο μέχρι τον επόμενο χειμώνα.
Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν μόλις η εταιρεία λάβει το πράσινο φως από την αρχές της Μεγάλης Βρετανίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια