Κοροναϊός - Σχεδόν 157.00 τα κρούσματα Σε καραντίνα όλη η Ισπανία


Σε 156.760 ανέρχονται τα κρούσματα και σε 5.839 οι θάνατοι, εξαιτίας του κορονοϊού SARS-CoV-2, σε όλο τον κόσμο, με τα στοιχεία να μεταβάλλονται δυστυχώς ανοδικά. 

Τριάντα οκτώ νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Σε 38 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφηκαν στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε χτες ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σ. Τσιόδρας. Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού είναι 228. 

Σύμφωνα με τον Σ. Τσιόδρα, τα περισσότερα νέα κρούσματα είναι στην Αθήνα. Τα «ορφανά» κρούσματα ανέρχονται σε 22 και πιθανολογείται ότι οφείλονται σε εγχώρια μετάδοση.

Oι άνθρωποι που νοσηλεύονται είναι 57, εκ των οποίων οι πέντε είναι διασωληνωμένοι. Από το σύνολο των νοσηλευθέντων οι περισσότεροι είναι ηλικίας άνω των 65 ετών.

Πηγή: 902

Στην Κίνα, τα κρούσματα ανέρχονται σε 80.844 (+20 νέα), ενώ οι θάνατοι ανήλθαν σε 3.199 (+10 νέα).

Στην Ιαπωνία, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 1.484. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων συμπεριλαμβάνει 697 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess και 14 ανθρώπους που επέστρεψαν από την Κίνα με πτήσεις τσάρτερ, κατά τα δεδομένα της ιαπωνικής δημόσιας τηλεόρασης. Οι θάνατοι ανέρχονται πλέον σε 29, ενώ στα θύματα συγκαταλέγονται 7 από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου.

Στην Ιταλία τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί ανέρχονται σε 21.157, ενώ οι θάνατοι σε 1.441. Στην Λομβαρδία υπάρχουν 11.685 κρούσματα και 966 νεκροί. Οι Ιταλοί προσπαθούν να εμψυχώσουν ο ένας τον άλλο, τραγουδώντας από τα μπαλκόνια. 

Στην Ισπανία, καταγράφονται 6.391 κρούσματα και 196 θάνατοι. 

Στην Γερμανία, καταγράφονται 4.599 κρούσματα και 9 θάνατοι, ενώ στην Γαλλία τα κρούσματα ανέρχονται σε 4.469 και οι θάνατοι σε 91. Στην Αγγλία, τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί είναι 1.140 και οι θάνατοι σε 21, ενώ στην Ισπανία τα κρούσματα έχουν φτάσει σε 6.391 και οι θάνατοι σε 196.

Στην Νορβηγία, τα κρούσματα ανέρχονται σε 1.111 (+2) και οι θάνατοι σε 3, στην Σουηδία, τα κρούσματα έχουν φτάσει σε 961 και οι θάνατοι σε 2. Ακόμη στην Δανία, τα κρούσματα είναι 836 και οι θάνατοι σε 1. 

Στις ΗΠΑ τα κρούσματα έχουν φτάσει σε 2.995 (+52) και οι θάνατοι σε 60 (+3).

Πηγή: 902

Η Αργεντινή απαγορεύει την είσοδο σε μη μόνιμους κατοίκους

Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι απαγορεύει σε πρώτη φάση για τριάντα ημέρες την είσοδο στην επικράτεια της σε μη μόνιμους κατοίκους και υπηκόους της που έχουν ταξιδέψει σε κράτη τα οποία πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού τις τελευταίες 14 ημέρες.

Η απόφαση περιέχεται σε διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αλλά δεν διευκρινίζεται ποιες είναι οι χώρες από τις οποίες απαγορεύει την είσοδο το Μπουένος Άιρες. Ωστόσο, οι αρχές της Αργεντινής έχουν προσωρινά σταματήσει να χορηγούν θεωρήσεις διαβατηρίου σε ταξιδιώτες προερχόμενους από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, τη Βρετανία και τις περισσότερες χώρες-μέλη της ΕΕ.

Στην Αργεντινή, χώρα που βίωνε οικονομική κρίση ήδη προτού αρχίσει να εξαπλώνεται η πανδημία, οι αρχές καταμετρούσαν μέχρι χθες 45 κρούσματα, υπερδιπλάσια από τα 21 που καταγράφονταν την Πέμπτη.

Πηγή: news247.gr

Μεξικό: 46 κρούσματα και διακοπές νωρίτερα για τους μαθητές

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 41, από 26 την Παρασκευή και 15 την Πέμπτη, χωρίς κάποιο να έχει αποδειχθεί θανατηφόρο μέχρι σήμερα, εξέλιξη η οποία εξώθησε τον υπουργό Παιδείας Εστέμπαν Μοκτεσούμα να ανακοινώσει ότι οι διακοπές του Πάσχα των καθολικών για τα 33 εκατ. μαθητές και φοιτητές στη χώρα θα αρχίσουν φέτος νωρίτερα και διαρκέσουν τον διπλάσιο χρόνο, στο πλαίσιο των μέτρων με στόχο να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Αυτό που «δεν θέλουμε» είναι οι μαθητές και οι φοιτητές «να αρχίσουν διακοπές και να είναι όλοι παρέα», υπογράμμισε ο Μοκτεσούμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, τονίζοντας πως τα παιδιά πρέπει να αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις στενές επαφές. Αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι «προληπτική απομόνωση», εξήγησε.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Ελ Σαλβαδόρ, ο Παναμάς και το Περού ανακοίνωσαν πως διακόπτουν τη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενώ πολλές άλλες χώρες του κόσμου, ειδικά στην Ευρώπη και στην Ασία, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα, εφαρμόζουν παρόμοια μέτρα.

Το υπουργείο Υγείας και η ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Μεξικού ανακοίνωσαν πως κάποιοι αγώνες πρωταθλήματος θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών αυτό το Σαββατοκύριακο, μέτρο που ενδέχεται να διευρυνθεί.

Πηγή: news247.gr

12 νεκροί στην Ολλανδία -959 κρούσματα

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 155. Πλέον τα κρούσματα στην Ολλανδία ανέρχονται σε 959 όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 12, αφού προστέθηκαν άλλοι δύο θάνατοι από χθες, αναφέρει σε μια ανακοίνωση το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ολλανδίας.

Βρετανία: Τέσσερις μήνες αναγκαστική απομόνωση για τους άνω των 70 ετών 

Οι άνω των 70 ετών στη Βρετανία θα λάβουν σύντομα την εντολή από τη βρετανική κυβέρνηση να παραμείνουν σε αυστηρή απομόνωση για τέσσερις μήνες, στο πλαίσιο ενός βρετανικής εμπνεύσεως σχεδίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, σύμφωνα με το ITV. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του πολιτικού ρεπορτάζ του ITV Ρόμπερτ Πέστον, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή μία κινητοποίηση που παραπέμπει σε καιρό πολέμου τις προσεχείς 20 ημέρες. Αλλα μέτρα που σχεδιάζονται είναι η επίταξη ξενοδοχείων και άλλων κτιρίων για να μετατραπούν σε προσωρινά νοσοκομεία, καθώς και η επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων.

Δεύτερος θάνατος στην Ιρλανδία

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της Ιρλανδίας κατέγραψαν χθες Σάββατο τον δεύτερο θάνατο εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής σύμβουλος της κυβέρνησης για ιατρικά θέματα (Chief Medical Officer, CMO), ο Δρ. Τόνι Χούλαχαν. Ως χθες το βράδυ ο απολογισμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 είχε αυξηθεί σε 129, από 90 μία ημέρα νωρίτερα, συμπλήρωσε ο Τόνι Χούλαχαν


Πηγή: 902

Σε καραντίνα όλη η Ισπανία

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου την επιβολή σχεδόν ολικής καραντίνας στην Ισπανία, οι κάτοικοι της οποίας δεν θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, παρά μόνο για να εργασθούν ή για λόγους πρώτης ανάγκης, όπως η προμήθεια τροφίμων.

Τα δραστικά αυτά μέτρα εντάσσονται στο πλαίσιο της κατάστασης συναγερμού που κηρύχθηκε για δεκαπέντε ημέρες στην χώρα. Η Ισπανία, όπου περισσότερα από 1.500 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν από το βράδυ της Παρασκευής, είναι η δεύτερο περισσότερο πληγείσα χώρα της Ευρώπης μετά την Ιταλία, η οποία έχει λάβει αντίστοιχα μέτρα. Συνολικά, περισσότερα από 5.700 κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Ισπανία και τουλάχιστον 183 άνθρωποι έχουν πεθάνει. «Η απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους είναι υποχρεωτικής εφαρμογής από απόψε», δήλωσε χθες σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός.

Οι Ισπανοί θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους «για να πάνε στην δουλειά», «για να αγοράσουν ψωμί», «για να πάνε στο φαρμακείο» ή «να λάβουν ιατρική φροντίδα», αλλά όχι «για να πάνε για φαγητό σε φίλους». Ο πρωθυπουργός εξήγησε επίσης ότι όλα τα καταστήματα, εάν δεν αφορούν είδη πρώτης ανάγκης, θα κλείσουν σε ολόκληρη την χώρα.

Θετική η σύζυγός του Ισπανού πρωθυπουργού

Η Μπεγόνια Γκόμεθ, η σύζυγος του πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, επιβεβαιώθηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, ανακοίνωσαν αργά το βράδυ του Σαββάτου οι υπηρεσίες του επικεφαλής της κυβέρνησης. Τόσο η Γκόμεθ, όσο και ο Σάντσεθ «είναι καλά», «βρίσκονται και οι δύο στη Μονκλόα», την κατοικία του επικεφαλής της κυβέρνησης, και «εφαρμόζουν τα προληπτικά μέτρα που έχουν οριστεί από τις υγειονομικές αρχές», κατά την ανακοίνωση των υπηρεσιών του Ισπανού πρωθυπουργού

Πηγή: ethnos.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια