Κοροναϊός - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ισπανία, Γαλλία: Απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων


Ισπανία:

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε την Παρασκευή τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο πλαίσιο της μάχης που δίνουν οι αρχές ενάντια στην εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, που θα συγκληθεί το Σάββατο, θα εγκριθεί το σχετικό διάταγμα με το οποίο η Ισπανία "θα τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών", είπε ο Σάντσεθ σε ένα σύντομο τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε, την ώρα που η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 120 ανθρώπους στη χώρα και καταμετρά περισσότερα από 4.200 κρούσματα.

"Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο την ερχόμενη εβδομάδα τα κρούσματα να ξεπεράσουν τα 10.000", επισήμανε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης.

Πηγή: news247.gr

Γαλλία:

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως η κυβέρνηση θα απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων στη Γαλλία από 1.000 προηγουμένως, προκειμένου να ανακόψει την εξάπλωση του κορονοϊού.

«Θα περάσουμε στο όριο των 100 για τις συγκεντρώσεις. Η ιδέα είναι να μπορέσουμε να επιβραδύνουμε την εξάπλωση, την κυκλοφορία του ιού» και η απαγόρευση αυτή θα εφαρμοστεί σε όλη την εθνική επικράτεια και από τώρα», εξήγησε ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο F1.

«Εκατό άνθρωποι, αυτό σημαίνει προφανώς σημαντικές συνέπειες για τα θέατρα, για τους κινηματογράφους» παραδέχθηκε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους γάμους, ο Φιλίπ είπε: «Σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε την υγεία των Γάλλων ό,τι κι αν συμβεί, αλλά και να διατηρήσουμε τη συνέχεια της ζωής του έθνους».

Την Κυριακή, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει διά στόματος του υπουργού Υγείας Ολιβιέ Βεράν την απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων άνω των 1.000 ατόμων μέχρι τις 15 Απριλίου, τόσο στο ύπαιθρο όσο και στους κλειστούς χώρους.

Πηγή: news247.gr

Βρετανία:

Τα κρούσματα της πανδημίας στην Βρετανία αυξήθηκαν κατά 35% σε 798 τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Η Βρετανία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στις 31 Ιανουαρίου.

Μέχρι στιγμής 10 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πανδημία Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνολικά, 32.771 άνθρωποι έχουν περάσει από ιατρική εξέταση για το νέο ιό στην χώρα, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Υγείας.

Πηγή: news247.gr

Ιταλία: 146 νέοι θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο στη Λομβαρδία

Στους 146 ανέρχονται οι νεκροί από τον κοροναϊό στη Λομβαρδία, το τελευταίο 24ωρο. Στο μεταξύ συγκλονιστικές στιγμές κατέγραψε ένας κάτοικος της Σιένα στην Ιταλία. Στο βίντεο που ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter ακούγονται δεκάδες φωνές από όλη τη γειτονιά που τραγουδούν αγαπημένη μελωδία σε μία προσπάθεια να επικοινωνήσουν και να δώσουν κουράγιο ο ένας στον άλλο για τη μεγάλη δοκιμασία που περνάει η χώρα αλλά και να τονώσουν το ηθικό των ανθρώπων που είναι μόνοι.

Οι Ιταλοί θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους για τουλάχιστον 15 ημέρες προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ανάλογες αντιδράσεις είχαν και οι κινέζοι στη Γουχάν με συνθήματα και τραγούδια προκειμένου να τονώσουν το ηθικό τους.

Πηγή: ethnos.gr

Τρία νέα κρούσματα στην Τουρκία

Στα πέντε ανέρχονται τα κρούσματα του κοροναϊού στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας της γειτονικής χώρας. Σημειώνεται πως το πρωί ανακοινώθηκε ότι τα κρούσματα ήταν δύο.

«Η εξέταση που βγήκε χθες το βράδυ επιβεβαίωσε μία λυπηρή πρόβλεψη. Έχουμε έναν ακόμη ασθενή. Είναι από το περιβάλλον του πρώτου ασθενούς μας που θέσαμε υπό παρακολούθηση αμέσως μόλις έγινε η διάγνωση. Έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την πιθανή εξάπλωση του ιού. Θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα αυτό όλοι μαζί», ανέφερε το πρωί της Παρασκευής ο Τούρκος υπουργός.

Πηγή: ethnos.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια