Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα για την απόβαση των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο


Για την απόβαση των ΜΑΤ στη Λέσβο και τη Χίο έκανε δήλωση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα έχει ως εξής: 

«Η κυβέρνηση, αντί να στείλει πλοία στα νησιά του Αιγαίου για να απεγκλωβίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όπως δικαίως διεκδικούν οι νησιώτες μας, οργάνωσε τη νυχτερινή απόβαση και τη βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ στη Λέσβο, στη Χίο, κατά των νησιωτών, που αγωνίζονται να μη γίνουν τα νησιά τους οι φυλακές της ΕΕ.

Από τις 2 τα ξημερώματα ο λαός της Λέσβου και της Χίου βρίσκονται αντιμέτωποι με την αγριότητα των ΜΑΤ. Από το λιμάνι έως τα χωριά, οι χιλιάδες κάτοικοι των νησιών που βγήκαν στους δρόμους δέχονται επιθέσεις με χημικά, με δακρυγόνα, με αύρες.

Οι δυνάμεις καταστολής αυτήν τη στιγμή λειτουργούν και συμπεριφέρονται στον ηρωικό Μανταμάδο, στα άλλα χωριά της Λέσβου, στο Βροντάδο της Χίου ως δυνάμεις κατοχής.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες.

Απαιτούμε:

Να αποσύρει αμέσως τώρα τις δυνάμεις καταστολής από τα νησιά. Να γίνουν εδώ και τώρα αποδεκτά όλα τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών.

Όλος ο λαός πρέπει καταδικάσει τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Για να εφαρμόσει την πολιτική και τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας εγκληματεί σε βάρος των νησιωτών».

Πηγή: 902

Επικοινωνία του Θ. Παφίλη με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη για την απαράδεκτη αστυνομική βία στα νησιά

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επικοινώνησε με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη αστυνομική βία, με την ασύστολη χρήση χημικών και δακρυγόνων απέναντι στους κατοίκους σε Λέσβο και Χίο και τον ξυλοδαρμό πολιτών.

Ζήτησε από τον υφυπουργό να αποσύρει άμεσα τις δυνάμεις καταστολής από τα νησιά και να απεγκλωβιστούν οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όπως απαιτούν δικαίως οι κάτοικοι των νησιών.

Πηγή: 902

Σταύρος Τάσσος - Δήλωση για την επιθετικότητα της κυβέρνησης κατά των νησιωτών

Σε δήλωσή του σχετικά με την απόβαση των ΜΑΤ και την άγρια καταστολή σε βάρος των κατοίκων της Λέσβου και της Χίου, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή των κλειστών hot spots, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου, Σταύρος Τάσσος, τόνισε τα εξής:   

«Η κυβέρνηση με ΜΑΤ και μπουλντόζες εισέβαλε στη Λέσβο και τη Χίο αποφασισμένη να εφαρμόσει, διά πυρός και σιδήρου, την απάνθρωπη πολιτική, κατά τις επιταγές της ΕΕ, του μόνιμου εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου. Κτυπώντας αλύπητα και οδηγώντας στην απόγνωση τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου, που όλα αυτά τα χρόνια με κάθε τρόπο έδειξαν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Ο λαός των νησιών είναι αποφασισμένος να μη σκύψει το κεφάλι, όπως έκανε πολλές φορές στο παρελθόν, και στέλνει μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση και την ΕΕ.

Όλοι σήμερα στις απεργίες και διαδηλώσεις.

Αγώνας για απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά. Κλείσιμο όλων των hot spots. Να μην ανοίξει κανένα νέο, ούτε κλειστό ούτε ανοικτό».

Πηγή: 902

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια