Το Twitter θα επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν και να λογοκρίνουν τις απαντήσεις


Τη δυνατότητα περιορισμού ή, ακόμα και αποκλεισμού, απαντήσεων από χρήστες ανακοίνωσε πως εξετάζει το Twitter δίνοντας, έτσι, την ευκαιρία στους χρήστες να καθορίζουν το κοινό μέσα από τέσσερις επιλογές.

Ένα νέο χαρακτηριστικό δοκιμάζει το Twitter, καθώς σκοπεύει να δώσει στους χρήστες του τη δυνατότητα να απενεργοποιούν τις απαντήσεις και να λογοκρίνουν τις απαντήσεις στις δημοσιεύσεις τους.

Η διοικήτρια της διαχείρισης του Twitter, Σουζάν Ξιε, μιλώντας στην έκθεση CES που διεξάγεται στο Λας Βέγκας, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί στους χρήστες μια νέα επιλογή ως προς τους «συμμετέχοντες σε συζητήσεις» κάποια στιγμή φέτος.

Ως εκ τούτου, με το καινούριο χαρακτηριστικό, οι χρήστες θα ελέγχουν την ικανότητα άλλων χρηστών να απαντούν, είτε οποιοσδήποτε («παγκόσμια») είτε κανένας («δήλωση»), είτε μόνο εκείνοι που αναφέρονται («πάνελ») είτε ειδικά επιλεγμένοι («ομάδα»).

​Η Σουζάν Ξιε δήλωσε ότι το νέο χαρακτηριστικό θα δοκιμαστεί στο πρώτο τρίμηνο του 2020 προτού δοθεί παγκοσμίως.

Το Twitter έχει ήδη δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να κρύβουν απαντήσεις, δηλώνοντας ότι «όλοι θα πρέπει να νιώθουν ασφαλείς και άνετοι ενώ μιλάνε στο Twitter».

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία εξακολουθεί να μην γίνεται αυτόματα και είναι ένα επίπονο έργο για ιδιαίτερα δραστήριους αριθμούς στην πλατφόρμα, όπως ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για παράδειγμα.

Επισημαίνεται ότι οι προηγούμενες προσπάθειες του Twitter για να διαμορφώσουν τη συζήτηση στην πλατφόρμα του έχουν συχνά τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Οι επικριτές έχουν κατηγορήσει εδώ και καιρό το δίκτυο ότι η εταιρεία καταστέλλει κρυφά το δυσάρεστο περιεχόμενο, ένας ισχυρισμός όμως που διαψεύστηκε ρητά.

Ωστόσο, η μεταβολή των όρων παροχής υπηρεσιών του ιστότοπου, στα τέλη του περασμένου έτους, αναγνώρισε για πρώτη φορά κάτι τέτοιο, αφού τονίζεται ότι η επιχείρηση μπορεί να «περιορίσει τη διανομή ή την προβολή του περιεχομένου και να αναστείλει ή να τερματίσει προφίλ χρηστών κατά την κρίση της».


Πηγή: sputniknews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια