Ιράν: Ουκρανικό Boeing 737 συνετρίβη μετά την απογείωσή του από την Τεχεράνη


Ένα ουκρανικό αεροπλάνο τύπου Boeing 737 συνετρίβη, την Τετάρτη (08/01), λίγο μετά την απογείωσή του από την Τεχεράνη, με 167 επιβαίνοντες.

Αεροπλάνο τύπου Boeing 737 με 167 επιβάτες συνετρίβη, την Τετάρτη (08/01), στην Τεχεράνη, λίγο μετά την απογείωσή του ενώ είχε προορισμό το Κίεβο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim, η συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους οφείλεται σε τεχνικούς λόγους και είχε απογειωθεί από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Χομεϊνί».

Ο επικεφαλής του αεροδρομίου, πάντως, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες.

Μάλιστα, φερόμενο βίντεο του εν λόγω συμβάντος δημοσιοποιήθηκε στο Twitter.

Το θλιβερό αυτό περιστατικό δείχνει να μην έχει σχέση με τα όσα έχουν γίνει νωρίτερα στην περιοχή.

Τουλάχιστον δέκα ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στον τόπο του δυστυχήματος, χωρίς να δώσει κάποιον προσωρινό απολογισμό.

Σύμφωνα με τον Ρεζά Τζαφαρζαντέχ, εκπρόσωπος της ιρανικού Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, το Μπόινγκ της Ukraine International Airlines αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα και συνετρίβη και στην περιοχή όπου κατέπεσε επιχειρούν σωστικά συνεργεία.

«Το αεροσκάφος έχει πάρει φωτιά (...). Στείλαμε συνεργεία [των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης] και (...) μπορεί να καταφέρουμε να σώσουμε κάποιους επιβάτες», είπε από τη δική του πλευρά ο Πιρχουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Ιράν, στην κρατική τηλεόραση.

Ο Κουλιβάντ μίλησε για 170 επιβαίνοντες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα πρακτορεία ειδήσεων IRNA, FARS και Tasnim έκαναν λόγο για συνολικά 180 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα, στο Μπόινγκ με προορισμό το Κίεβο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια