Ξεφτιλισμένα και θρασύδειλα ναζίδια! – 6 χρόνια μετά βαφτίζουν «τυχαία συνάντηση» τη δολοφονική επίθεση!

Πριν 6 χρόνια, το βράδυ της 12ης  Σεπτεμβρίου, οι ναζί της Χρυσής Αυγής, με ένα οργανωμένο τάγμα εφόδου, απέδειξαν, για μια ακόμα φορά, ποιοι είναι. Λίγα μέτρα από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη επιτέθηκαν με δολοφονικές προθέσεις  σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έκαναν αφισοκόλληση. Λίγες μέρες μετά, περίπου τα μεσάνυχτα 17 προς 18 Σεπτεμβρίου του 2013 ακολούθησε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
   Σήμερα, μια μέρα πριν κλείσουν ακριβώς τα έξι χρόνια από τη δολοφονική επίθεση, ένα ναζίδι, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο, έκανε λόγο για «συμπλοκή» μετά από «τυχαία συνάντηση» εργαζομένων, από την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος!
  Τα παραπάνω υποστήριξε το ναζίδι με το όνομα Κυριάκος Αντωνακόπουλος, πρώτος κατηγορούμενος που μίλησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την επίθεση.  Μάλιστα, είπε ότι οι δύο πλευρές συναντήθηκαν τυχαία και συνεπλάκησαν και πως ο ίδιος πήγε να τους χωρίσει! Όπως είπε ο Κ.Αντωνακόπουλος η «συμπλοκή» σχετίζονταν με την επικείμενη, τότε, ίδρυση σωματείου της Χρυσής Αυγής στην Ζώνη, που έπληττε τα συμφέροντα του ΚΚΕ γιατί «είχε τραβήξει το 90% των εργαζομένων». Όλα τυχαία, σύμφωνα με το ναζίδι, και στη «συμπλοκή» συμμετείχαν «50 συνάδελφοι και από τις δύο πλευρές. Περίπου 15 από τη Χρυσή Αυγή και γύρω στους 30 από την άλλη πλευρά … που τσακώνονταν στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Δημοκρατίας».
   «Δεν πήγα πουθενά ως ροπαλοφόρος, ως κουκουλοφόρος ή ως Σούπερμαν. Δεν είχα σχέση με τη Χρυσή Αυγή, μου τράβηξαν την προσοχή μόνο με τις δηλώσεις των βουλευτών σε εκδήλωση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη το 2012 και τους είχα ψηφίσει στις εκλογές» ισχυρίστηκε ο Κ. Αντωνακόπουλος και συνέχισε λέγοντας πως όταν είδε ότι επρόκειτο για συναδέλφους του εργαζόμενους στη Ζώνη «τους είπα “τι κάνετε; Συνάδελφοι είμαστε”… Χαμός γινόταν. Μπήκα να τους χωρίσω … Έπεφτε ξύλο, γινόταν φασαρία… Τελικά έφαγα ξύλο, κάποιον βάρεσα σίγουρα, και μετά έφυγα. Υπήρχαν κάποιοι με κουκούλες και κράνη και από τις δυο πλευρές, άλλοι κρατούσαν σημαίες, ελληνικές και άλλοι του ΠΑΜΕ». Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου αν ρώτησε τους πολιτικούς ενάγοντες γιατί τον κατονομάζουν ως μέλος του τάγματος που τους επιτέθηκε, ο Κ.Αντωνακόπουλος είπε: «Μου είπαν ότι το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό, αλλά η Χρυσή Αυγή. Εκείνη την περίοδο επρόκειτο να γίνει ένα σωματείο με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής και είχε τραβήξει το 90% των εργαζομένων. Πλήττονταν τα δικά τους συμφέροντα».
Τόσο «τυχαία συνάντηση» ήταν η δολοφονική επίθεση!
Πάμε τώρα να δούμε πόσο «τυχαία συνάντηση» ήταν η δολοφονική επίθεση για την οποία μιλούν τα θρασύδειλα και ξεφτιλισμένα ναζίδια: 
  •     Σύμφωνα με την δικογραφία, ομάδα περίπου 50 χρυσαυγιτών από τις οργανώσεις Περάματος, Νίκαιας και Σαλαμίνας στις 12-9-2013 «και περί ώρα 23.50» κατέβηκαν στην είσοδο των Ναυπηγείων Παπίλα από δύο κάθετους δρόμους, χωρισμένοι σε δύο ομάδες «και, αφού αρχικά έκλεισαν την κυκλοφορία στο οδόστρωμα περικύκλωσαν και εγκλώβισαν τα μέλη του ΚΚΕ και, στη συνέχεια, τους επιτέθηκαν, αρχικά, με μεγάλες πέτρες, που εκσφενδόνιζαν νεαρά παιδιά πιθανόν μαθητές, που ήσαν στα μετόπισθεν, ώστε να μην μπορούν να αντιδράσουν και να είναι πιο ευάλωτοι στην κύρια επίθεση που επακολούθησε με στυλιάρια, ρόπαλα, λοστούς κλπ. Μετά από συγκεκριμένο χρόνο, που δεν ήταν παραπάνω από πέντε (5) λεπτά της ώρας, ο κατηγορούμενος Χρήστος-Αντώνιος Χατζηδάκης φέρεται να έδωσε το παράγγελμα της λήξης της επίθεσης: “Τέλος, πάμε να φύγουμε, βρώμισε. Το Πέραμα εδώ”, οπότε όλα τα μέλη της “Χρυσή Αυγής”, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά, όπως είχαν έρθει».
  • Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα – ομολογία της δολοφονικής επίθεσης. Πρόκειται για συνομιλία του Σωτήρη Δεβελέκου  με τον Γιάννη Λαγό, μέλος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής τότε (τώρα έχει αποχωρήσει αφού εξελέγη ευρωβουλευτής και φτιάχνει άλλη ναζιστικό μόρφωμα). 

imerodromos.gr