Οι εκκρίσεις του βατράχου που φέρνουν ευθυμία και μειώνουν το άγχος

Στις ευεργετικές για την ψυχική υγεία επιδράσεις των εκκρίσεων ενός συγκεκριμένου είδους βατράχου εστιάζει νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Μάαστριχ.
Οι εκκρίσεις του βατράχου που ζει στον ποταμό Κολοραντο, μπορεί να αυξήσει την νοημοσύνη και να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη ακόμα και ένα μήνα μετά,σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Ερευνητές, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου του Μάαστριχ ανακάλυψαν πως με μια απλή εισπνοή αποξηραμένων εκκρίσεων βατράχου μπορούσε κανείς να νιώσει μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή του και να μειώσει το αγχος του.
Οι «ψυχεδελικές» εκκρίσεις αυτές ερευνώνται εδώ και καιρό και μελετάται το κατά πόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άτομα με ψυχικά νοσήματα.
Σε μια ομάδα 42 ατόμων που δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο πείραμα αποδείχτηκε πως οι 24 από αυτούς είχαν μια αρκετά θετική επίδραση στη ζωή τους, ακόμα και σε χρονικό βάθος ενός μήνα.
Η κατάθλιψη, το άγχος και τα επίπεδα άγχους μειώθηκαν.
Όσο ισχυρότερη η ψυχεδελική εμπειρία, τόσο πιο έντονα ήταν τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Ενώ η ομάδα ξεκαθαρίζει ότι τα ευρήματα είναι απλώς προκαταρκτικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αποτελέσματα που δείχνουν μακροπρόθεσμες αλλαγές στα υποκείμενα δικαιολογούν περαιτέρω έρευνα για θεραπευτικές εφαρμογές της ουσίας.