«Σεξ με τον Στάλιν», το βιντεοπαιχνίδι που έκανε έξαλλους τους κομμουνιστές της Ρωσίας

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα νέο βιντεοπαιχνίδι που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες και σκοπός του παίκτη είναι να ξελογιάσει μια από τις πιο γνωστές και αμφιλεγόμενες ιστορικές προσωπικότητες.
Τιτλοφορείται «Σεξ με τον Στάλιν» και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τον Οκτώβριο.
Ο λόγος για το νέο βιντεοπαιχνίδι σκοπός του οποίου είναι να «αποπλανήσει» ο παίκτης των Ιωσήφ Στάλιν, ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης και αμφιλεγόμενο ιστορικό πρόσωπο.
Σχολιάζοντας την κυκλοφορία του παιχνιδιού, το στέλεχος του Κουμμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας Όλγα Αλίμοβα χαρακτήρισε «άρρωστους» αυτούς που σκέφτηκαν κάτι τέτοιο και υπογράμμισε πως θα πρέπει να επισκεφθούν κάποιο γιατρό.
Οι προγραμματιστές πίσω από το παιχνίδι χαρακτηρίζουν τον Στάλιν ως τον «μεγαλύτερο δικτάτορα στην ιστορία» και δίνουν στον παίκτη τη δυνατότητα να προχωρήσει σε διάφορες ενέργειες εις βάρος του ψηφιακού «Στάλιν».
Πέρα από την αποπλάνηση θα μπορεί ο παίκτης να τον χτυπήσει στο στομάχι, να του κάνει ηλεκτροπληξία κ.α. με την εταιρεία να προειδοποιεί πως το παιχνίδι περιέχει πολύ βία, γυμνό και αίμα.
«Αυτό είναι αισχρό. Δεν μπορώ καν να το συζητήσω», ανέφερε η Αλίμοβα.
Σχεδόν 70 χρόνια από τον θάνατό του, ο Στάλιν παραμένει μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη προσωπικότητά στη Ρωσία, αφού οδήγησε την ΕΣΣΔ σε νίκη εναντίον των Ναζί και δημιούργησε σημαντικές βιομηχανίες στη χώρα, αλλά ταυτόχρονα ήταν υπεύθυνος για τη βίαιη εκκαθάριση εκατοντάδων χιλιάδων αντιφρονούντων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια