To «pontosnews» κάνει αντικομμουνιστικό άλμα!

Σοβιετικοί αιχμάλωτοι των Ναζί σκάβουν τον τάφο τους
Το «pontosnews», ιστοσελίδα με ποντιακά νέα, σε πρόσφατο δημοσίευμά του αναπαράγει μία σειρά συκοφαντίες σε βάρος της Σοβιετικής Ένωσης και του Στάλιν για εκκαθαρίσεις σε βάρος εθνικών μειονοτήτων! Η Σοβιετική Ένωση ήταν ένα λαϊκό κράτος που αποτελούνταν από περίπου 100 λαότητες τις οποίες προστάτεψε ως κόρη οφθαλμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν επιστράτευσε για τον πόλεμο τους άνδρες μικρών λαοτήτων για να μην κινδυνέψουν αυτές με αφανισμό. Η Σοβιετική Ένωση προχώρησε σε επιχειρήσεις μόνο εναντίον αυτών που σήκωσαν όπλο ενάντια στο λαϊκό κράτος σε συνεργασία με ξένους εισβολείς! Καμία επιχείρηση σε βάρος εθνικών μειονοτήτων δεν έγινε από την Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών αλλά με όλες αυτές τις ανιστόρητες κουβέντες ασχοληθήκαμε στο παρελθόν με αρθρογραφία την οποία παραθέτουμε.


Το «pontosnews» όμως σ’ αυτό το δημοσίευμα κάνει ένα άλμα στην παραπληροφόρηση και στην συκοφαντία και μας πληροφορεί ότι στην Σοβιετική Ένωση παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου διώχθηκαν και κομμουνιστές επειδή ήταν Έλληνες! Γράφει συγκεκριμένα το «pontosnews»: «Οι διώξεις του 1937-38 δεν είχαν ταξικό χαρακτήρα. Οι Έλληνες φυλακίστηκαν και εκτελέστηκαν επειδή ήταν Έλληνες. Οι αρχές δεν εκτίμησαν ούτε πολιτικές πεποιθήσεις ούτε συμμετοχή στους αγώνες του Κομμουνιστικού Κόμματος» και «Στη λίστα των ανεπιθύμητων μπήκαν και οι Έλληνες που έζησαν τη Γενοκτονία στον Πόντο το 1914-1922 και αυτοί που θυσιάστηκαν για να επικρατήσει η Ρωσία στην Παρευξείνια περιοχή, καθώς και κομμουνιστές από την Ελλάδα. Όλοι, ανεξαρτήτως ιδεολογικής, κομματικής και ταξικής προέλευσης». Μέχρι τώρα όσοι ανακάλυπταν εθνικές εκκαθαρίσεις σε βάρος των Ποντίων από το Σοβιετικό Κράτος μας πληροφορούσαν ότι από τις εκκαθαρίσεις γλίτωσαν μόνο οι Πόντιοι κομμουνιστές! Το «pontosnews» κάνει ακόμα μία υπέρβαση και μας πληροφορεί ότι δεν γλίτωσαν ούτε οι Πόντιοι που αγωνίστηκαν με το κομμουνιστικό κόμμα!
Ήμαρτον! Και ο αντικομμουνισμός έχει τα όριά του! Ακόμα και η κατρακύλα κάποτε βρίσκει πάτο! Άλλο τι θα διαβάσουμε;! Ότι διώχθηκαν και οι Πόντιοι κομμουνιστές επειδή ήταν Πόντιοι! Και οι Πόντιοι ήρωες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου διώχθηκαν από τους κομμουνιστές και μετά έγιναν ήρωες με τους κομμουνιστές;! Θα τρελαθούμε εντελώς;!

Σοβιετικοί αιχμάλωτοι των Ναζί εκτελεσμένοι
Εμείς θα επαναλάβουμε κάτι που έχουμε ξαναγράψει κι ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι προσπαθούν να κάνουν αντικομμουνισμό στην πλάτη του Ποντιακού Ελληνισμού. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Σοβιετική Ένωση έδωσε 26.600.000 νεκρούς στη μάχη για να τσακίσει τους Ναζί εισβολείς και τους συνεργάτες τους! Οι δικοί μας, οι πρόγονοί μας, που βάδισαν να αντιμετωπίσουν το Γερμανικό εκτελεστικό απόσπασμα τραγουδώντας Ποντιακά, ήταν με την πλευρά του Στάλιν και των 26.600.000 νεκρών Σοβιετικών Πατριωτών! Όσοι θέλουν να βάλουν τους προγόνους τους απέναντι στη Σοβιετική Ένωση του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, γιατί υπήρξαν και τέτοιοι Πόντιοι αλλά ευτυχώς λίγοι, να μιλάνε αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό τους! Να αφήσουν τον Ποντιακό Ελληνισμό ήσυχο και να μην τολμάνε να τον συγκρίνουν με διαφόρους που συνεργάστηκαν με τους Ναζί κατακτητές! Οι Πόντιοι της Σοβιετικής Ένωσης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πολέμησαν εναντίον των Ναζί! Οι Πόντιοι της Σοβιετικής Ένωσης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ήταν μεταξύ αυτών που έδωσαν το αίμα τους για την συντριβή του φασισμού και όχι με τους συνεργάτες των Γερμανών! Οι Πόντιοι έγραψαν τα όνοματά τους με χρυσά γράμματα στο τεράστιο βιβλίο των ηρώων του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια