Προς τι αυτή η επίσκεψη:


Αποτέλεσμα εικόνας για ερντογανΉρθε στη χώρα μας να μιλήσει για τουρκική μειονότητα, επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάνης και άλλα πολλά.
-Όσον άφορά το πρώτο είναι ένα κλίμα που αφήσαμε να δημιουργηθεί εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Θυμίζω οτι βουλευτές η υποψήφιοι βουλευτές Ελληνικών κομμάτων μίλαγαν περισσότερο στην Τουρκική βουλή παρά στην Ελληνική, είχαν περισσότερες επαφές με Τούρκους υπουργούς και άλλους αξιωματούχους παρά με Έλληνες κλπ κλπ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ισλάν ο οποίος μάλιστα σαν γυρολόγος πέρασε και από πολλά Ελληνικά κόμματα, ΝΔ, Δημοκρατική αριστερά, Ποτάμι, Δημοκρατική συμπαράταξη κ.α. Επίσης χαρακτηριστικά ήταν τα δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων περί Τούρκων βουλευτών στην Ελληνική βουλή.
-Όσον αφορά το δεύτερο (περι επικαιροποίησης) ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το περί "ερμηνείας" του ΠτΔ στις εκάστοτε συνθήκες στην κάθε εποχή. Μία συνθήκη-συμφωνία (1923) έχει άλλη ερμηνεία το 1930, άλλη το 1950 και άλλη σήμερα? δεν είμαι νομικός, δεν γνωρίζω αλλά γιατί αυτό μου ακούγεται κάπως?
Επίσης δεν καταλαβαίνω και αυτό το περί "εκσυγχρονισμού" που ξεστόμισε ο πρωθυπουργός μας. Τι στ αλήθεια σημαίνει εκσυγχρονισμός σε μία συνθήκη? Βοηθείστε με .......Please !! Οφείλω βέβαια να αναγνωρίσω ότι σε πολλά άλλα θέματα ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος.
Αναμένουμε τη συνέχεια της επίσκεψης και εύχομαι στην περιοδεία του Σουλτάνου να μην έχουμε κι άλλα παρατράγουδα. Επιμένω δεν ξέρω αλλά γιατί φοβάμαι ότι όλα αυτά (για το μέλλον) κάπου κάποτε θα χρησιμοποιηθούν σαν "νομικό" προηγούμενο.

Καλή μας τύχη !!!! Νομίζω ότι η χώρα το έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά όντας σε μία ευαίσθητη περιοχή στην οποία διακυβεύονται τεράστια γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά παιχνίδια

Active Citizen Cris

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια