1 άμαχο κάθε 40 λεπτά κατάφερε να σκοτώνει η Σαουδική Αραβία, το σαββατοκύριακο στην Υεμένη

Η δημοκρατία αποκαθίσταται με ρυθμούς που είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις πλέον.

71 αμάχους, ανάμεσά τους και 14 παιδιά, κατάφερε να σκοτώσει στην Υεμένη η Σαουδική Αραβία, κάνοντας περίπου 50 αεροπορικούς βομβαρδισμούς το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί επικεντρώθηκαν κυρίως στην πρωτεύουσα της χώρας Sanaa, ενώ στόχο αποτέλεσε και μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που βρισκόταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η χώρα στο νότιο άκρο της αραβικής χερσονήσου, κατάφερε να χτυπήσει ακόμα ένα ρεκόρ χάρη στη στρατιωτική εισβολή του σαουδαραβικού καθεστώτος, αφού σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, μετράει 1 εκατομμύριο κρούσματα χολέρας.
 cholera update:

We can confirm that the country has now reached 1 million suspected cases of cholera.

This is devastating.
Ο στρατιωτικός συνασπισμός, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, συνεχίζει να σφυροκοπά το λαό της Υεμένης εδώ και δύο χρόνια, θέλοντας να δώσει ένα μάθημα σε όσους θα προτιμούσαν να εκλέξουν την κυβέρνησή τους μετά από εκλογές και όχι χάρη σε κάποια κληροδότηση.
Περισσότεροι από 18 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε περιοχές που ελέγχονται από τους αποκαλούμενους “αντάρτες”, ενώ όλη η χώρα βρίσκεται σε διαρκή εναέριο και θαλάσσιο αποκλεισμό, δημιουργώντας μία πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.
Να θυμίσουμε πως πριν λίγες εβδομάδες, η ελληνική κυβέρνηση έχασε την ευκαιρία να πουλήσει πολεμικό εξοπλισμό στη Σαουδική Αραβία, αποτυγχάνοντας έτσι να κάνει και την Ελλάδα, αρωγό σε αυτή την προσπάθεια εκδημοκράτισης που συντελείται στη μακρινή αραβική χερσόνησο.

Καλές γιορτές

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια