Άριστος πρύτανης του ΠΑ.ΜΑΚ. θεωρεί τους φοιτητές πλέμπα που θέλουν το πορτοφόλι του

Έλα να φας” έλεγε
Λένε ότι μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις, φαντάζομαι ότι ένα βίντεο αντιστοιχεί σε πολύ περισσότερες. Σίγουρα πάντως για το βίντεο που δείχνει τον πρύτανη του ΠΑ.ΜΑΚ. να αυτοδιασύρεται, μπορούν να γραφτούν βιβλία.
Υποθέτω, ότι οι περισσότεροι το έχετε δει. Για όσους δεν είχαν πρόσβαση στο ίντερνετ χθες, το παραθέτω εδώ:
Ας ξεκινήσω με μία παρατήρηση. Σε κάποιο σημείο ο Αχιλέας Ζαπράνης παραβιάζει τον προσωπικό χώρο μιας φοιτήτριας και της φωνάξει κατάμουτρα “δεν είναι το επαναστατικό σου δικαίωμα αυτό, δεν έχουμε επανάσταση”. Θέλω να επισημάνω ότι όταν με το καλό ξεσπάσει η επανάσταση που τόσο δείχνει να φοβάται ο κύριος πρύτανης, δεν θα ζητήσει από κανέναν να της αναγνωρίσει δικαιώματα. Αυτό που βλέπουμε στο βίντεο δεν είναι η τέλεση κάποιας επαναστατικής πράξης, αλλά η διεκδίκηση με ειρηνικό τρόπο κάποιων αιτημάτων, αυτών των φοιτητών. Τέλος παρατήρησης.
Ο Αχιλέας Ζαπράνης για να είναι πρύτανης, απ’ όσο ξέρω τουλάχιστον, οφείλει να είναι και καθηγητής πανεπιστημίου. Θα μπορούσε κανείς να τον χαρακτηρίσει και πνευματικό ταγό της χώρας μας. Νομίζω ότι αυτό φανερώνει μια πολύ σημαντική παθογένεια της κοινωνίας μας.
Η χυδαιότητα, του να προτάσσει κανείς το πορτοφόλι του σε φοιτητές που ζητάνε δωρεάν σίτιση και να τους λέει σε ύφος χιλίων καρδιναλίων “έλα να φας”, πιστεύω ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Μάλιστα πιστεύω ότι η χυδαιότητα αυτή είναι ενδεικτική και για το πως αισθάνεται ο κύριος πρύτανης ότι έχει το δικαίωμα να απευθύνεται στους φοιτητές του, λίγο πολύ δηλαδή σαν να είναι ζώα (εγώ έτσι δεν λέω ούτε στην γάτα μου να έρθει να φάει).
Την νοοτροπία αυτή, δηλαδή ότι το πανεπιστήμιο είναι η στάνη του, την προδίδει και ο τρόπος που αντιδρά όταν δεν υποχωρεί από την αρχική του, χυδαία συμπεριφορά, μια φοιτήτρια και συνεχίζει να του λέει τα αιτήματά της. Το “εσύ θα μου πεις τι θα κάνω;” και το ότι αποφάσισε να παραβιάσει τον προσωπικό της χώρο, σίγουρα δεν παραπέμπει σε συμπεριφορά της πνευματικής “ελίτ”.
Φανταστείτε τώρα μια κοινωνία όπου ο μέσος άνθρωπος θα αντιδρούσε στις διαφορετικές απόψεις, ασχέτως αν ήταν σωστές ή όχι, όπως αντιδρά ο κύριος πρύτανης. Δεν είναι ότι θεωρώ πως αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη για κάποιον με το μορφωτικό επίπεδο πρύτανη πανεπιστημίου, νομίζω ότι αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη ακόμα και για αποφοίτους παιδικού σταθμού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια