Αποχωρούν Αραβες και Κινέζοι από το Ελληνικό;


Δίχως τέλος είναι τα εμπόδια στο project του Ελληνικού.. καθώς έχει κολλήσει η ολοκλήρωση της συμφωνίας… Είναι η γραφειοκρατία, είναι σοβαρά και όχι διαδικαστικά τα προβλήματα με το Δασαρχείο και την Αρχαιολογία; Και τι γίνεται με τον επενδυτή;
Ισχύει ότι κωλυσιεργεί και χρησιμοποιεί ως επικοινωνιακό πρόσχημα τη γραφειοκρατία; Από τις 31/3/2014 ο προτιμητέος επενδυτής για την ανάληψη του Ελληνικού είναι η Lamda Development S.A. και το Global Investment Group, με έδρα το Λουξεμβούργο που αποτελείται από την εταιρεία Al Maabar, η οποία έχει την έδρα της στο Abu-Dhabi, τον όμιλο Λάτση και την κινεζική εταιρεία Fosun, το οποίο θα συνεργαστεί με την εταιρεία Lamda Development S.A. για την ανάπτυξη του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς υπάρχουν σύννεφα εντός του Global Investment Group καθώς φέρεται να επανεξετάζει τη θέση της τόσο η κινέζικη Fosun όσο και οι Άραβες.
Τα προβλήματα έχουν προκύψει εδώ και αρκετούς μήνες και η Lamda αναζητά επενδυτές για να αντικαταστήσεις όσους πιθανώς θέλουν να αποχωρήσουν. Και γι αυτό χρειάζεται χρόνο. Οπότε σύμφωνα με τις πληροφορίες , οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις εξυπηρετούν τη συγκεκριμένη συγκυρία, ώστε να ανανεωθεί η ομάδα επενδυτών. Τις πληροφορίες δεν επιβεβαιώνει η Lamda η οποία επισήμως εμφανίζεται πανέτοιμη να αναλάβει το project. Ωστόσο αυτό είναι και το κλίμα που περιγράφεται σε επιστολή που έστειλαν τον περασμένο Οκτώβριο στον υπουργό Επικρατείας Α. Φλαμπουράρη οι δυο επικεφαλής της ομάδας που συνέστησε η κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί βελτιώσεις στη συμφωνία για την αγοραπωλησία του πρώην αεροδρομίου. Οι δυο καθηγητές του Πολυτεχνείου, κ.κ. Νίκος Μπελαβίλας και Γιάννης Πολύζος μεταξύ άλλων ανέφεραν, η Lamda να αποφύγει δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που έχει αναλάβει όπως το να παραδώσει τo master plan της επένδυσης και αρνείται να δημοσιοποιήσει σχέδια και μελέτες ενώ εκφράζεται η εκτίμηση ότι θα επιχειρήσει με επικοινωνιακό τρόπο, μέσω των ΜΜΕ να ρίξει τις ευθύνες σε "γραφειοκρατικού τύπου εμπόδια που θα καθυστερήσουν κι άλλο το έργο της επένδυσης". Επίσης τονίζουν ότι από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο 2016 ο διάλογος διεκόπη με ευθύνη της Lamda Development-Hellinikon Global SA, και δεν επανελήφθη ουσιαστικά, παρά τις επίμονες προσπάθειες της Ομάδας Έργου και προς τον Συντονιστή, για την αναθέρμανση του.
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια