Παρουσιάστηκε το μητρώο online media


Παρουσιάστηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππά και το γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λ. Κρέτσο, το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης (Μητρώο online media). 
Στο Μητρώο έχουν μέχρι στιγμής κάνει αίτηση 398 επιχειρήσεις ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί 196 αιτήσεις, οι οποίες αφορούν συνολικά σε 270 ιστοσελίδες, ενώ οι υπόλοιπες 202 αιτήσεις είναι σε διαδικασία ταυτοποίησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι αιτήσεις είναι σχεδόν ισομοιρασμένες ανάμεσα στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα, με το 52,5% των ταυτοποιημένων Μέσων να έχουν έδρα στην Αττική και το 49,5% σε πόλεις της Περιφέρειας.
Παράλληλα, από σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή, πιλοτικά για τους πρώτους έξι μήνες, η υπηρεσία εντοπισμού λογοκλοπής και φωτοκλοπής, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου. Μέσω αυτής της υπηρεσίας θα ενημερώνονται τα μέλη του Μητρώου για τυχόν λογοκλοπή του περιεχομένου ή των φωτογραφιών τους. 
Επίσης, πλέον η κρατική διαφημιστική δαπάνη θα κατευθύνεται αποκλειστικά στα μέλη του Μητρώου, ενώ όπως τονίστηκε, θα τηρείται η αναλογία 70 - 30 για την κατανομή της διαφήμισης στα Μέσα της Αττικής και της Περιφέρειας αντίστοιχα. 
902

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια