kanalia
Γράφει ο 2310net //atexnos.gr
Κανονικά σήμερα δεν έπρεπε να γράψω κείμενο, διαμαρτυρόμενος για την προσπάθεια φίμωσης του φτωχού και τίμιου καπιταλιστή ο οποίος μπορεί να μην πάρει άδεια για να μας ενημερώνει και να μας ψυχαγωγεί. Θα ήταν μια συμβολική αλλά σημαντική κίνηση διαμαρτυρίας που θα έμοιαζε με το ενός λεπτού σιγής για τους νεκρούς του σεισμού της Ιταλίας, πάνω στα πτώματα των οποίων έπαιζαν μπάλα σαν να μη συνέβη τίποτα που έγραφε τις προάλλες και ο Σφυροδρέπανος.
Θα ήταν σαν κάτι τελειωμένους χίπστερ της καλής κοινωνίας των πολιτών που πάνε και κοιτάζονται στα μάτια ή μοιράζουν αγκαλιές με άγνωστους για να δώσουν ένα ισχυρό ράπισμα στο σύγχρονο τρόπο ζωής που αποπροσωποποιεί τις ανθρώπινες σχέσεις και επιβάλλει την απόσταση μεταξύ των ανθρώπων.
Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχα και τι να γράψω για τις τηλεοπτικές άδειες. Από την ώρα που γράφονται αυτές οι λέξεις μέχρι να τις διαβάσετε μπορεί να αλλάξουν τα πάντα και να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες. Οπότε θα αραδιάσω λίγες σκέψεις, αφού αντί να είμαστε κλεισμένοι σε μια αίθουσα και να διαπραγματευόμαστε την άδεια για το Atexnos TV είμαστε ακόμα εδώ στο χάος του ίντερνετ να γράφουμε χωρίς άδεια ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι.
Ελπίζω, αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, ότι αυτή η ιστορία με τους υποψήφιους αδειούχους θα έδειξε στο μυαλό κάποιων φιλάθλων κάποια πράγματα. Ίσως να κατάλαβαν ότι ο πρόεδρας δεν «επενδύει» στην ομάδα για την αγνή και άδολη αγάπη του για αυτήν αλλά γιατί έχει κάτι να κερδίσει.
Ελπίζω, αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, ότι η διαδικασία των αδειοδοτήσεων αλλά και η εν γένει συμπεριφορά των επιχειρηματιών αυτών έγινε πλέον η αφορμή για να καταλάβει και ο πιο αγαθός φίλαθλος ότι τα χρήματα για μια μεταγραφή δεν τα βάζει από την τσέπη του ο πρόεδρας, αλλά είναι κάτι σαν επένδυση για την οποία κάνει απόσβεση από μια άλλη μπίζνα.
Ελπίζω, αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, ότι βλέποντας και μόνο ποιοι είναι οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες των καναλιών θα αρχίσει η πλειοψηφία του κόσμου να αμφισβητεί περισσότερο αυτά που ακούει και να πιστεύει λιγότερο την αγαθή ενημέρωση που του παρέχεται.
Ελπίζω, αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, ότι μαζί με τη στημένη ενημέρωση, η πλειοψηφία του κόσμου θα καταφέρει να φτύσει στα μούτρα το lifestyle και το κυρίαρχο πολιτιστικό πρότυπο που υπηρετούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες.
Ελπίζω, αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, ότι από όλη αυτή τη διαδικασία θα γίνει κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να οικοδομήσει τις σχέσεις της με μια μερίδα του κεφαλαίου και πως θα πάψει και ο τελευταίος ΣΥΡΙΖΑιος να μιλάει για αριστερά και άλλα κουραφέξαλα.
Ελπίζω, αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, ότι αυτή η διαδικασία θα γίνει η αφορμή να γίνει πραγματικότητα το όνειρο: να κλείσουμε την tv και να ανοίξουμε κανένα βιβλίο!