Ανδρέας Παπακυριακόπουλος, διαχειριστής του olympia.gr: «Kατηγορούμενος από συνεργάτες του ως εκβιαστής πολιτικών και δημοσιογράφων για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής».

Είχαμε σκοπό να το θέσουμε σαν κουίζ στους αναγνώστες μας αλλά θεωρήσαμε καλύτερο να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Είναι γνωστό ότι εδώ και κάποιο καιρό αποφασίσαμε να δημοσιεύονται στο μπλοκ μας μόνο σχόλια από χρήστες του διαδικτύου, που έχουν λογαριασμό στο google.
Ηταν μια αναγκαστική για μας επιλογή αφού υπήρξε εποχή που «βομβαρδιζόμαστε» καθημερινά με δεκάδες ανώνυμα σχόλια, αρκετά απ’ αυτά με υβριστικό περιεχόμενο, όλα όμως με κοινό χαρακτηριστικό τους την υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής.

Γράφαμε τότε στην σχετική μας ανάρτηση: «Δεν μας αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά η μόνη λογική εξήγηση που μπορεί να βρούμε είναι ότι υπάρχει κάποιο "κέντρο" που συντονίζει την αποστολή αυτών των σχολίων».

Φυσικά και τώρα δεν μπορεί να υποδείξουμε και να τεκμηριώσουμε ποιος «συντόνιζε» αυτό το «κέντρο» και για ποιο λόγο επιλέχτηκε το μπλοκ μας να δεχθεί αυτή την «επίθεση».

Θα μιλήσουμε όμως –και καθόλου τυχαία- για έναν δημοσιογράφο. Τον Ανδρέα Παπακυριακόπουλο. Ο τύπος αυτός παρουσιάζεται αντιπρόεδρος του δημοτικού ραδιοφώνου του Πειραιά και υπεύθυνος του αθηναϊκού γραφείου κάποιας «Ελληνορωσικής Συμμαχίας - Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα». (Προφανώς αμειβόμενεςθέσεις).
Είναι παράλληλα διαχειριστής της εθνικιστικής ιστοσελίδας olympia.gr στην οποία σημειωτέον έχει δώσει συνέντευξη και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο μαθαίνουμε ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος προέρχεται από τηνακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, είναι συν-διαχειριστής του Antinews του Φαήλου Κρανιδιώτη, καθώς και συνεργάτης εθνικιστικών εντύπων και γνωστός στους σχετικούς κύκλους ως «Φαραώ» και «Ολύμπιος».

Ο ίδιος από τις 2 Φλεβάρη και για ένα χρόνο έχει τοποθετηθεί με απόφαση του υπουργού Πάνου Καμμένουστη θέση του διευθυντή στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Ανδρέας Παπακυριακόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Unfollow,  είναι «κατηγορούμενος από συνεργάτες του ως εκβιαστής πολιτικών και δημοσιογράφων για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής».

(Διαχρονικά σωστή η εκτίμηση του Γ. Βότσης, την εποχή που αυτός παρουσιαζόταν «αντιεξουσιαστής» -πριν πάνω από 15 χρόνια- όταν έγραφε στην «Ελευθεροτυπίας: «Στον μπαξέ της δημοσιογραφίας υπάρχουν (κι όχι πάντοτε ευδιάκριτα) τα... εύοσμα άνθη: Προκλητικά νεόπλουτοι αυλητρίδες πάσης εξουσίας, "βαποράκια" της κατευθυνόμενης πληροφόρησης, "παπαγαλάκια" των κερδοσκόπων, τρωκτικά των μυστικών κονδυλίων, αργόμισθοι πολυθεσίτες, χυδαίοι εκβιαστές, ψυχογιοί των αφεντικών, θεραπαινίδες της πλουτοκρατίας, πράκτορες και χαφιέδες...»).

Υ.Γ: Σειρά θα έχει μια δημοσιολόγος της ιστοσελίδα tvsx που αυτή καταφέρθηκε επώνυμα κατά του ιστότοπου μας. Αυτό το ρεπορτάζ βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια