Η Μόσχα θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών στο Ντονιέτσκ και το Λουγκάνσκ, την ερχόμενη Κυριακή

Απο fadomduck2
«Η Ρωσία ελπίζει πως θα πραγματοποιηθούν τελικά οι εκλογές στις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ την ερχόμενη Κυριακή, και θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα» δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό LifeNews και την εφημερίδα Izvestia, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τόνισε πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική πτυχή των Συμφωνιών του Μινσκ.

«Οι εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στο Ντονιέτσκ και το Λουγκάνσκ στις 2 Νοεμβρίου είναι καίριες από την άποψη της νομιμοποίησης της εξουσίας. Ελπίζουμε ότι η διαδικασία θα διεξαχθεί κανονικά, όπως έχει συμφωνηθεί είμαστε διατεθειμένοι να αναγνωρίσουμε τα αποτελέσματα. Ελπίζουμε πως θα είναι ελεύθερη η έκφραση της βούλησης των πολιτών και κανείς από το εξωτερικό δεν θα αποπειραθεί να την διαταράξει ή να ματαιώσει την προσφυγή στις κάλπες», τόνισε ο Λαβρόφ.

Οι περιφέρειες της νοτιοανατολικής Ουκρανίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών ανταρτών δεν συμμετείχαν στις κοινοβουλευτικές εκλογές που οργανώθηκαν την Κυριακή στην υπόλοιπη χώρα.

Εξάλλου, ο ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε χθες στο LifeNews πως και οι εκλογές της 26ης Οκτωβρίου στην Ουκρανία ήταν πλήρεις και η Μόσχα θα αναγνωρίσει τα τελικά αποτελέσματα. «Φαίνεται πως οι εκλογές διεξήχθησαν κανονικά, στις περισσότερες περιφέρειες της επικράτειας – αν και όχι σε όλες. Είμαστε έτοιμοι να αναγνωρίσουμε τα τελικά αποτελέσματα, διότι θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός πως η Ουκρανία δείχνει πως θέλει να σταματήσει να καταναλώνεται στις εμφύλιες συρράξεις, θέτοντας τη χώρα ως “πολεμικό ρυμουλκό” μεταξύ Δύσης και Ανατολής και δείχνει πρόθυμη να σκύψει πάνω από τα πραγματικά προβλήματα του λαού της».