Το Twitter απολύει τελικά το 9% των εργαζομένων του

Αύξηση των κερδών της για την επόμενη χρονιά αναμένει η εταιρία του social media.

Αποτέλεσμα εικόνας για twitter
Τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών για τις απολύσεις στις οποίες θα προβεί το Twitter επιβεβαιώθηκαν, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε την Πέμπτη πως θα περικόψει το 9% του συνολικού προσωπικού της, σε μια κίνηση μείωσης του λειτουργικού κόστους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Οι συνολικές απολύσεις θα αφορούν περίπου 400 άτομα και η Twitter απασχολεί αυτή τη στιγμή 3.860 εργαζομένους σ' όλο τον κόσμο.



Η εταιρία αναμένει πως η κερδοφορία της (κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων) για το 2016 θα διαμορφωθεί στα 700 - 715 εκατ. δολάρια. 



Η εταιρία παροχής υπηρεσιών μικρομπλόγκ ανέφερε ότι η βάση χρηστών της αυξήθηκε κατά 3% στα 317 εκατ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες κατά μέσο όρο το τρίτο τρίμηνο, από τα 313 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο.



Αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 316,3 εκατ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών FactSet StreetAccount.



Η Twitter προσπαθεί να προσελκύσει νέους χρήστες ενώ αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό από εφαρμογές όπως το Instagram και το Snapchat.



Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8% περίπου στα 616 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας τις δικές της προβλέψεις για 590 εκατ. έως 610 εκατ. δολάρια.



Η εταιρία ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων της κατά 20% το προηγούμενο τρίμηνο και σχεδόν κατά 58% τον περασμένο χρόνο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια