Ο πιστός Ανδρας είναι Φυλακισμένος!

Μία νέα μελέτη, που θα μπορούσε να θεωρηθεί προκλητική, υποστηρίζει ότι οι άνδρες που δεν κάνουν απιστίες είναι σεξουαλικά φυλακισμένοι.
Ο κοινωνιολόγος Ερικ Αντερσον υποστηρίζει ότι εκείνοι που κάνουν απιστίες θέλουν να μείνουν με τη σύντροφό τους, απλώς θέλουν περισσότερο σεξ.
Ο Αμερικανός κοινωνιολόγος ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Winchester στην Αγγλία, λέει οτι η μονογαμία έχει «απαγορεύσει» στους άνδρες να κάνουν αυτό που οι περισσότεροι θέλουν να κάνουν.
Όπως γράφει στο νέο βιβλίο του «The Monogamy Gap: Men, Love, and the Reality of Cheating», η απιστία είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση και είναι καιρός πλέον οι άνθρωποι να αρχίζουν να δέχονται τις «σεξουαλικά ανοικτές σχέσεις στις οποίες να συνυπάρχουν χωρίς ιεραρχία ή ηγεμονία ».
Στη μελέτη του, ο Anderson ρώτησε 120 προπτυχιακούς φοιτητές, γκέι και στρέιτ. Το 78% από αυτούς είχε απατήσει τον σύντροφό του, ακόμη και εκείνοι που υποστήριζαν ότι αγαπούσαν και ήθελαν να παραμείνουν με το σύντροφό τους».
Όπως είπε στην εφημερίδα Huffington Post: «οι άντρες θέλουν να είναι συναισθηματικά μονογαμικοί, καθώς σωματικά ποθούν άλλους συντρόφους».
Οσο για την επίδραση που μπορεί να έχει η απιστία στη διατήρηση της οικογένειας, λέει ότι στην περίπτωση αυτή μετράει το συναίσθημα και όχι το σεξ.
«Οι φυσικές επιθυμίες μας δεν πεθαίνουν», τονίζει. «Όταν οι άνδρες απατήσουν για ψυχαγωγικούς λόγους, δεν σημαίνει ότι σβήνει η αγάπη τους για τον σύντροφό τους», λέει στη Huffington Post. «Εάν δεν το έκαναν, θα έφταναν στον χωρισμό».
Οσο για τις απατημένες, λέει ότι αισθάνονται προδομένες γιατί η κοινωνία τους επιβάλλει να αισθάνονται έτσι.
Η Huffington Post πάντως σημειώνει ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα μίλησαν για το πώς αισθάνονται όταν κάνουν εκείνοι την απιστία και δεν ρωτήθηκαν πως θα αισθάνονταν αν τους απατούσαν οι σύντροφοί τους.
Το Media Research Centre Network, επίσης, υποστήριξε ότι οι προπτυχιακοί φοιτητές δεν είναι έγκυρο δείγμα σε μία τέτοια έρευνα, καθώς βρίσκονται σε μία ηλικία που πειραματίζονται και πολλές φορές θέλουν να φτάνουν στα άκρα.
Ο συγγραφέας πάντως επικρίνει την κοινωνία για την ενοχοποίηση της απιστίας και για το γεγονός ότι δεν επιτρέπει στους άνδρες να φερθούν όπως επιτάσσει η φύση τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια