Δράστης χρυσαυγίτης απόστρατος αστυνομικός

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής 23 Οκτώβρη, ο χρυσαυγίτης δράστης της στυγερής δολοφονίας που έκανε το απόγευμα της Παρασκευής στην Πανόρμου.
Ο 60χρονος παραδόθηκε στις αρχές το μεσημέρι του Σαββάτου και λίγο πριν τις 10.00 το πρωί πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα. Αμέσως μετά ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή.
Ο δράστης, ο οποίος αναζητούνταν από το απόγευμα της Παρασκευής, ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στη Μεσσηνία στις εκλογές του 2012. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, παραδόθηκε στην αστυνομία. 
Οπως προκύπτει από δημοσίευμα του «eleftheriaonline.gr», ο συγκεκριμένος είχε ανακοινώσει ότι θα συγκροτήσει «Τάγματα Ασφαλείας» στο Δήμο Οιχαλίας, όπου επίσης είχε βάλει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές με υποστήριξη της Χρυσής Αυγής.
Η εφημερίδα «Ελευθερία» ανέφερε πως ο συγκεκριμένος «με πρόσχημα την πάταξη της εγκληματικότητας συγκροτεί κατά τα πρότυπα της Μαφίας παρακρατικές ομάδες προστασίας, ενώ παράλληλα προκαλεί τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, ταξίαρχο Βασίλη Γεωργακόπουλο, επειδή σε συνέντευξή του στην "Ε" δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υποκαταστήσει την Αστυνομία".
Με ανακοίνωση που είχε στείλει καλούσε τους νέους "από 15 έως... 70 ετών σε αφύπνιση και επιστράτευση". Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης περιέγραφε τους στόχους των "Ταγμάτων Ασφαλείας” αναφέροντας: "Η μεγάλη εγκληματικότητα που μαστίζει την περιφέρειά μας και όλη την Ελλάδα προέρχεται κυρίως από την εγκληματική δράση των αλλοδαπών εισβολέων εγκληματιών, κατοχής της χώρας μας, από τους θρασείς και υπότροπους εγκληματίες, γύφτους-τσιγγάνους, μάστιγα εγκληματικότητος κατά των Ελλήνων". Εκανε μάλιστα και υποδείξεις για τους αστυνομικούς που υπηρετούσαν στο Τμήμα Μελιγαλά γράφοντας: "Να μετατεθούν από το ανεπαρκές υπάρχον στα χαρτιά Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, όσοι αστυνομικοί είναι ανεπαρκείς φοβισμένα ανθρωπάκια και λειτουργούν ως να ευρίσκονται στο αμπέλι τους, χωρίς υπηρεσιακή γνώση και συνείδηση"».
Για τις συνθήκες της εν ψυχρώ δολοφονίας έγινε γνωστό ότι ο απόστρατος χρυσαυγίτης μετά από διαπληκτισμό με τον ιδιοκτήτη γυμναστηρίου πήγε σπίτι του και επέστρεψε από αυτό με ένα όπλο, το οποίο και άδειασε στο σώμα του γυμναστή. Στη συνέχεια αποχώρησε από το σημείο ψύχραιμα σαν να γνώριζε ότι κανείς δεν θα τον κυνηγήσει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια