Καταγγελία για εξευτελισμό ανήλικων προσφύγων σε αστυνομικό τμήμα

astynomiko-tmima-omonoiaΕξευτελισμός και κακοποίηση ανήλικων προσφύγων, σε Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Την καταγγελία δημοσιοποίησε πρώτα η οργάνωση «Syrian Solidarity House in Lesvos» και τα περιστατικά καταγράφονται, με επιπλέον στοιχεία,  και σε ανακοίνωση του «Συντονιστικού καταλήψεων στέγης προσφύγων-μεταναστών/ιων». 
Στην ανακοίνωση της οργάνωσης «Syrian Solidarity House in Lesvos» αναφέρεται πως «μια ομάδα από μικρά παιδιά Σύρων κατευθυνόταν προς ένα κτίριο προσφύγων, όπου πού σκόπευε να «παίξει» ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για τον συριακό πόλεμο και την προσφυγική κρίση.  
Η ελληνική αστυνομία τους συνέλαβε και τους οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα. Οκτώ αστυνομικοί και δύο αυτοκίνητα γεμάτα με άντρες της αντιτρομοκρατικής ομάδας έκαναν αυτή την απάνθρωπη και φρικτή ενέργεια, επειδή είδαν τα παιδιά να μεταφέρουν πλαστικά όπλα στα χέρια τους, τα οποία ήταν ουσιαστικά μέρος του ρόλου των παιδιών στο παιχνίδι.
Στο αστυνομικό τμήμα, τα παιδιά διατάχθηκαν να βγάλουν τα ρούχα τους, συμπεριλαμβανομένων των εσωρούχων τους, τους έκαναν, πολλές φορές, σωματική έρευνα. Tα τρία παιδιά που αρνήθηκαν να βγάλουν τα εσώρουχα τους χτυπήθηκαν από τους αστυνομικούς. Αυτά τα παιδιά τρομοκρατήθηκαν, παρενοχλήθηκαν, και ταπεινώθηκαν από αυτή την απαράδεκτη, απάνθρωπη και καταχρηστική συμπεριφορά της αστυνομίας.
Επίσης, αυτά τα παιδιά κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για πάνω από 7 ώρες χωρίς να τους δοθεί τροφή ή κάποια εξήγηση για το λόγο της σύλληψης. Η αστυνομία κατάσχεσε τα κινητά τους τηλέφωνα (και ένα φορητό υπολογιστή) και δεν είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με κανέναν έξω από το αστυνομικό τμήμα. 
Η Ένωση Ελεύθερων Σύρων Μεταναστών έμαθε για αυτό το τρομακτικό και απάνθρωπο περιστατικό, αφού τα παιδιά κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για πάνω από 7 ώρες, και κατά την άφιξή της στο σταθμό, έφερε σάντουιτς για τα πεινασμένα παιδιά, και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση τους, κάτι με το οποίο συμμορφώθηκε ο αξιωματικός υπηρεσίας».
Στην ανακοίνωση του το «Συντονιστικό καταλήψεων στέγης προσφύγων-μεταναστών/ιων» σημειώνει πως τα περιστατικά έγιναν την  Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, αναφέρεται στην καταγγελία,  σταμάτησαν τη θεατρική ομάδα της κατάληψης στέγης «2ο Φιλοξενείο« (Αχαρνών), στην οποία συμμετείχαν 5 παιδιά ηλικίας 12-14 χρονών και και δύο ενήλικες 20 και 22 χρονών. Το περιστατικό έγινε στο κοντά στο Πολυτεχνείο, στο κέντρο της Αθήνας και, σύμφωνα με την ανακοίνωση,  οδηγήθηκαν στο 4ο Α.Τ. Ομόνοιας .Επισημαίνεται, δε, πως οι γονείς και οι δικηγόροι  έκαναν μηνύσεις. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια