Ξεκινούν σήμερα Πέμπτη οι κεντρικές εκδηλώσεις στην Αθήνα

Από το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη κι Αντοχή! Να προχωράς κι εσύ, καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία (Ναζίμ Χικμέτ)»! Με αυτό το σύνθημα το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» φτάνει στην κορύφωσή του και σήμερα, Πέμπτη, ανοίγει τις πύλες του στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ίλιον, για το κεντρικό τριήμερο των εκδηλώσεών του.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο χώρο του Φεστιβάλ: Στις 20.30 χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νίκος ΑμπατιέλοςΓραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Στη συνέχεια θα μιλήσει ο Δημήτρης ΚουτσούμπαςΓενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ. Πριν από το χαιρετισμό του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Σιτάραμ Γιετσούρι, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό).
Στο χώρο θα δεσπόζει η μεγάλη έκθεση αρχειακού υλικού και φωτογραφίας που είναι αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ)
Ακόμα, στο Στέκι Πολιτισμού θα λειτουργεί και τις τρεις μέρες έκθεση ζωγραφικής με έργα μαχητών του ΔΣΕ.
Από το 42ο Φεστιβάλ δε θα μπορούσε να λείπει η Διεθνούπολη, η οποία φέτος έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων χρόνων, με αντιπροσώπους τουλάχιστον 33 Κομμουνιστικών Νεολαιών και Αντιιμπεριαλιστικών Οργανώσεων από κάθε γωνιά της Γης. (Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Διεθνούπολης ΕΔΩ)
Ταμπλό και εκθέσεις θα υπάρχουν σε όλους σχεδόν τους επιμέρους χώρους και τα Στέκια του Φεστιβάλ. Επίσης, θα υπάρχουν χώρος ενάντια στα ναρκωτικά και περίπτερα θεραπευτικών κοινοτήτων και συλλόγων οικογένειας του ΚΕΘΕΑ, με δικά τους προϊόντα και κατασκευές που θα εκθέτουν. (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ)
Ξεχωριστή στιγμή των κεντρικών εκδηλώσεων του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», είναι η παρουσίαση του cd με τραγούδια του ΔΣΕ, στην πλειοψηφία τους ανέκδοτα, την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη, στις 22.15, στην Κεντρική Σκηνή. Το cd θα διακινείται και τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ. (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ)
Ακόμα, και τις τρεις μέρες των κεντρικών εκδηλώσεων θα κυκλοφορεί το cd με τίτλο «Ένας δεν είμαι μα χιλιάδες». Πρόκειται για την ηχογράφηση του μουσικο-θεατρικού αφιερώματος στο εργατικό - επαναστατικό τραγούδι του Μεσοπολέμου (1918-1935) που πρωτοπαρουσιάστηκε στο πλαίσιο της ημερίδας της ΚΕ του ΚΚΕ «Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του 20ού αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ». (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ)
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Παιδότοπου ΕΔΩ.
Ακόμα, μπορείτε να δείτε ρεπορτάζ και το πρόγραμμα του Αθλητικού Camp ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια